Ilmatilalla esiintymisiä Helsingin kouluissa

  • Ilmatila: Pirie Poke. Kuva Inkeri Jäntti
  • Ilmatila: Pirie Poke. Kuva Inkeri Jäntti
  • Ilmatila: Pirie Poke. Kuva Inkeri Jäntti

Ilmatilan tuottama esitys kiertää parhaillaan Helsingin kouluissa. Lapsille suunnatun Pirie Poke -teoksen ulkoilmaversiota esitettiin syyskuussa Kontulassa ja Töölössä 1.–3. -luokkien oppilaille, ja nyt esityksestä on valmistunut koulujen liikuntasaleihin soveltuva versio.

Ilona Jäntin ohjaaman teoksen inspiraationa on kroketti ja teoksessa esiintyy pariakrobaattiduo Ira & Jere. Ira Oinonen ja Jere Virta valmistuivat Turun Taideakatemiasta vuonna 2020, ja he ovat hakeneet lisäoppia myös Moskovan valtiollisesta sirkuskoulusta.

Monelle teoksen nähneelle alakoululaiselle Pirie Poke oli ensikosketus sirkukseen. Teoksen vastaanotto oli innostunut, ja uudenlainen versio kaikille tutusta krokettipelistä on herättänyt esityksen jälkeisessä kyselyosiossa paljon kysymyksiä sirkuksen harrastamisesta, esiintyjien harjoittelusta ja krokettimailojen kestävyydestä. Opettajat ovat kertoneet, että esityksestä on puhuttu paljon ja pariakrobatian omatoiminen testailu on jatkunut päiväkausia esityksen jälkeen.

Keväällä 2022 teos tulee kiertämään Helsingin alakoulujen pihoilla.

Lue lisää esityksestä Ilmatilan sivuilta https://ilmatila.com/works/ira-jere-pirie-poke/