Cirkon syksyssä jumalaisia valheita, pitoja, hämärän hohdetta ja festivaaleja

  • Kallo Collective: The Divine Lie – Jumalaton valhe (Kuva: Janne-Pekka Manninen)
  • Kallo Collective: The Divine Lie – Jumalaton valhe. Kuva: Janne-Pekka Manninen
  • Kallo Collective: The Divine Lie – Jumalaton valhe. Kuva: Janne-Pekka Manninen

Kallo Collectiven The Divine Lie päättää syksyn kausiohjelmiston 

Kallo Collectiven The Divine Lie – Jumalaton Valhe saa Cirkolla ensi-iltansa 17.11.2021. The Divine Lie – Jumalaton Valhe on tragikomedia hermoparantolan potilaista, ja jonka innoituksen lähteenä toimii Anna Kortelaisen Levoton Nainen – Hysterian kulttuurihistoria. Teos vie katsojan hermoparantolan päivittäisiin rutiineihin ja arkeen sekä hysteriapotilaiden esittämien absurdien kohtausten äärelle. Samankaltaisina toistuvat päivät ja tiukka kontrolli luovat ristipaineen, jossa sankarillisten ja sinnikkäiden hahmojen haaveet, toiveet ja voimainponnistukset yltyvät vimmaisen häpeämättömiksi ja aistillisiksi määritellen ehkä kauneudenkin uudestaan. 

The Divine Lie Cirkolla 17.–21.11.2021.
Lue lisää ja liput: cirko.fi

Petri Kekoni Company Hämärän Hohde 2021 

Petri Kekoni Companyn ja kamariorkesteri Avanti!n hedelmällinen yhteistyö saa jatkoa Cirkolla 5.11. alkaen. Hämärän Hohteen tekstiä kutsuttiin kirjoittamaan islantilainen runoilija Sjòn. Hän puhui teoksessa jäätiköiden sulamisesta ja tulivuorenpurkauksista. Hämärän Hohteessa on tummanpuhuva apokalyptinen vire, siinä ollaan lopun aikojen äärellä, mutta musiikin ja liikkeen myötä teokseen liitettiin myös toivorikas kuulaus ja toivo.

Hämärän Hohde Cirkolla 5.–13.11.2021
Lue lisää ja liput: cirko.fi 

RISA työstää teostaan Let Go Solmussa – Cirkon ohjelmistossa keväällä 2022

RISA, Riia Kivimäki ja Saku Mäkelä, työskentelivät Cirkon residenssissä 4.10–18.10. uuden teoksensa parissa “Let Go”. Teoksen teemana on jatkuvan muutoksen keskellä irti päästäminen. Työstö jatkuu Cirkolla 23.–28. marraskuuta, ja se nähdään Cirkon ohjelmistossa keväällä 2022.

Ruokateatteri vierailee teoksellaan Pidot! 

Ruokateatteri vierailee Cirkolla 18.–27.11. illallista ja esitystä sekoittelevalla kabareellaan PIDOT!. Ruokateatteri yhdistää illallisen ja esityksen täysin uudella tavalla. Rennon illanvieton aikana seurataan esitystä, syödään viiden ruokalajin menu ja nautitaan keskustelusta ystävien kanssa yhteisessä pöydässä. Esitys pyrkii tunnistamaan alakuloisuuden syntyprosessin ja korjaa parhaansa mukaan sen, mitä korjattavissa on. Se härvää riskiä kaihtamatta esiintyjän ja katsojan välisen vuorovaikutuksen rajoilla laulun, tanssin ja teatterin keinoin.

Pidot! Cirkolla 18.11.–27.11.
Lue lisää ja liput: cirko.fi

NouNous Festival neljättä kertaa Cirkossa 

NouNous Festival tuo Suvilahteen fyysisen komedian kotimaista ja kansainvälistä parhaimmistoa! Tänä vuonna teemat vievät naiseuden maailmoista fyysisiin illuusioihin huipentuen fyysisen komedian klassikkoon. Festivaalin esitykset ovat kaikki Helsingin ensi-iltoja.

NouNous-festivaali Cirkolla 1.-5.12.2021
Koko ohjelmisto: cirko.fi