Rohki Hyä Sirkus Kolarissa etsii sirkusohjaajaa kevääksi 2022

  • Kuva: Pete Huttunen
  • kuva: Nina Pudas

Rohki Hyä Sirkus etsii opettamisesta/ohjaamisesta innostunutta koulutettua tai muuten  vahvan sirkustaustan omaavaa ohjaajaa/opettajaa kaudeksi kevääksi 2022, ja mahdollisesti myös siitä eteenpäin. Lasten ja nuorten sirkuskoulu toimintaa on ollut Kolarissa vuodesta 2011 alkaen. Viikkotunteja on järjestetty sirkuksen perusteista lajitunteihin opettajan oman kiinnostuksen ja käytettävissä olevan ajan mukaan. Sirkuskurssit Kolarissa toimivat kunnan Kansalaisopiston alaisuudessa. Kansalaisopisto organisoi tunteja hallinnollisesti, mutta opettajat pystyvät hyvin paljon itse vaikuttamaan siihen millaisia ja minkä pituisia kursseja kullakin lukukaudella tullaan järjestämään. 

Opettajalle maksetaan tuntiopettajana OV-tessin mukaan n. 25€/45 min. Lisäksi Kolarin kunnassa on vireilla päätoimisen sirkusopettajan paikan avaaminen. Sirkuskurssit pyritään järjestämän aina opettajien työpari toimintana. Välineitä sirkuksen tekemiseen Kolarista ja Äkäslompolosta löytyy kattavasti. Kansalaisopiston kurssien tukena toimii Rohki Hyä Sirkus ry., joka hallinnoi sirkusvälineitä ja pukuvarastoa sekä niiden hankintaa ja huoltoa. Lisäksi yhdistys pyrkii mahdollistamaan keikkailun, retket tai muun opiston kurssien ulkopuolisen sirkustoiminnan oppilaille. Yhdistyksen pääperiaatteisiin kuuluu edistää alueen lasten ja nuorten sirkuksen harrastamista, sekä pyrkiä korvaamaan alan ammattilaisille opiston kurssien ulkopuolella tekemä työ. Rohki Hyä Sirkus ry. on yksi Suomen Nuorisosirkusliiton jäsensirkuksista. 

Kolari on n. 4000 ihmisen kunta, joka sijaitsee aivan Ruotsin rajalla Tornio-Muoniojoen varrella luoteis-Lapissa. Erityisesti alueen vahvuuksia on tällä hetkellä ns. takuuvarma LUMINEN TALVI, joka tulee marras-joulukuussa ja loppuu vasta huhti-toukokuussa. Kunnassa ja lähialueilla on myös mahtavat mahdollisuudet harrastaa monipuolisesti sekä kesä- että talvilajeja mm. Ylläs-tunturin ja Muonionjoen maisemissa. Vuokra-asuntoja kunnan alueelta löytyy, ja treenitilojakin varmasti löytyy esim. oman taiteellisen toiminnan harjoittamiseen. 

Jos innostuit, niin otahan rohkeasti yhteyttä: 
Rohki Hyä Sirkus ry. 
Maiju Saarimaa 0504910571,  
Hanna Pikkarainen, 0407549035,