Recover Laboratoryn kesä huipentui esiintymisiin Lapissa ja Tampereella

  • Recover Laboratory Oijoijoi-nykysirkusfestivaalilla 3.–5.9.2021 Kuva: Sofi Häkkinen
  • Recover Laboratory Oijoijoi-nykysirkusfestivaalilla 3.–5.9.2021 Kuva: Mikko Vares
  • Recover Laboratory Oijoijoi-nykysirkusfestivaalilla 3.–5.9.2021 Kuva: Mikko Vares

“Recover Laboratory Katolla” Tampereen Oijoijoi-nykysirkusfestivaaleilla

Recover esiintyi SirkusFaktorin järjestämällä Oijoijoi-nykysirkusfestivaalilla Tampereella syyskuun alussa. Festivaali järjestettiin ensimmäistä kertaa, ja sekä ohjelma, että puitteet olivat mahtavat! 

Recover Laboratoryn surrealistista tunnelmaa tihkuva teoskokonaisuus sijoittui yläilmoihin Finlaysonin vanhan tehdasrakennuksen katolle. Teoksen toteuttivat Miradonna Sirkka, Rae Reinvall, Monia (Miina) Penttinen, Samuli Kivelä, Anna Kankila, Inna Huttunen, Arto Kostet ja Sofi Häkkinen.

Porokarin taidepäivät Lapissa

Recover Laboratoryn keikkakesä huipentui Lapissa Porokarin kylässä 25.9.2021. Monitaideryhmä kutsuttiin kylän vanhalle koululle taidepäiville tarjoilemaan kyläläisille surrealistinen, immersiivinen teoskokonaisuus.

Teos koostui ihmisten välistä kohtaamista tutkivista hetkistä, ja oli suunniteltu koronaturvalliseksi. Nykysirkus, musiikki, performanssitaide ja valokuvaus yhdistyivät kutkuttavaksi kokonaisuudeksi, joka muutti vanhan kyläkoulun elämykselliseksi uudeksi maailmaksi.

Teoksen toteuttivat sirkustaiteilija Miradonna Sirkka, muusikko Samuli Kivelä, kuvataiteilija Sofi Häkkinen ja valokuvaaja Iida-Liina Linnea.

Miradonna Sirkan vannemanipulaatioteos osana Juhlaviikkojen Taidelahjohja, Taiteiden kesä -projektia ja Kööpenhaminan Metropolis-teatterin ohjelmistoa

Miradonnan lempeästi osallistava muoviputkia ja vannemanipulaatiota hyödyntävä nykysirkusteos nähtiin useissa tapahtumissa kesän aikana. Miradonna ehdottaa tapoja kohdata muita ihmisiä teoksen sisällä. Teos käsittelee ihmisten välistä kohtaamista aina arkipäiväisistä teemoista henkilökohtaisiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin saakka.

Lisätietoja tapahtumista:
Helsingin juhlaviikot: https://helsinkifestival.fi/
Metropolis teatteri: https://www.metropolis.dk/hang-out/
Taiteiden kesä: https://xn--taiteidenkes-rcb.fi/

Lisätietoa Recover Laboratorysta: https://recoverlaboratory.com/