Piste Kollektiivilta tulossa useita uusia teoksia

  • Kuva: Tatu Kantomaa, Tähtitaivaantie (Vaarat-teos)
  • Kuva: Tatu Kantomaa, Tähtitaivaantie (Vaarat-teos)

Piste iloitsee rajoitusten purkamisesta! Ihanaa kohdata taas kollegoita lavalla ja yleisöä katsomoissa.

Piste Kollektiivin Viima-esitys voitti syyskuussa vuoden 2022 lastenteatterin ideahautomon ITU-palkinnon! Viima tarjoaa fyysisen, visuaalisen sekä musikaalisen seikkailun, jonka tavoitteena on saada pienet katsojansa viihtymään, nauramaan ja herkistymään. Lavalla nähtiin sirkustaiteilija Annu Nietula ja teatteri- ja tanssitaiteilija Emma Virta. Esitys saa ensi-iltansa ensi vuonna ja lähtee kiertämään valtakunnallisesti syksyllä 2022. 

Vuoden 2022 esitykseksi haettiin helposti liikuteltavaa ja kiertävää ulkoesitystä, joka soveltuu myös sisätiloihin.  ITUjen näyttämön järjestävät Helsingin Annantalo, Vantaan Lastenkulttuurikeskus Pessi, Turun Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto, Päijät-Hämeen Lastenkulttuurikeskus Efekti ja Espoon Lastenkulttuurikeskus Aurora. 

Hamish on sirkustaiteilija Mika Formusen toinen sooloteos, jonka on ohjannut Jenni Kallo. Hamish on Formusen klovnihahmo, itsensä liian vakavasti ottava lempeä friikki, joka palasi nyt kertomaan syvemmin tarinaansa. Esitys on tilattavissa kaudelle 2021–2022. Hamish-soolon voi nähdä joulukuun alussa Helsingissä Cirkolla järjestettävällä NouNous-festivaalilla. Esitys on Piste Kollektiivin ja Kallo Collectiven yhteistuotanto. 

Valotaiteilija, skenografi Riikka Vuorenmaan monivuotinen ja eri osioista rakentuva kaupunkitaideteos Vaarat toteutuu Rovaniemen Vennivaarassa loppuvuoden ajan.  Sen viimeisin osio, Tähtitaivaantie oli maastoon piirtyvä taiteellinen kuvitelma siitä, miten paikalla joskus asutaan ja eletään. Sirkustaiteilija Maarit Utriainen ja tanssija Sebastian Lopéz-Lehto toivat kehollisten taiteiden näkökulmaa työskentelyyn. Lokakuussa Vaaroihin voi osallistua Rovaniemellä maksuttomilla Havaintokävelyillä. Niillä havainnoidaan yhdessä kaupunkiympäristöä kaikkia aisteja käyttäen sekä kokeillaan pienenpieniä tekoja, joilla yhteys maisemaan vahvistuu. Osa kävelyistä toteutetaan yöaikaan, jolloin kaupungin voi kokea arjesta poikkeavalla tavalla.

Pisteen uusi hanke Taidevaunu tuo maksuttomia taidepajoja Rovaniemen kaupungin peruskoulujen oppilaille lukuvuonna 2021-2022. Taidevaunu on uutta toimintaa, jossa kehitetään koulujen ja kulttuurintuottajien vuoropuhelua. Laaja ja laadukas taidesisältö koostuu muun muassa sirkuksesta, nukketeatterista, valokuvauksesta, teatterista ja kädentaidoista. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman Taidevaunu-hankkeen taidepajat ovat kouluille maksuttomia. Ohjauksesta vastaavat Pisteen taidekasvattajat.

Lisätietoa Piste Kollektiivin toiminnasta ja teoksista: http://www.pistekollektiivi.fi