Lotta ja Stina tekevät 20-vuotisjuhlateosta

  • Lotta & Stina: Twenty years later, still here! Kuva: Heidi Niemi
  • Lotta & Stina: Twenty years later, still here! Kuva: Heidi Niemi
  • Lotta & Stina: Just an Ordinary Day. Kuva: Luis Bernuy

Tampereelta lähtöisin olevat Lotta Paavilainen ja Stina Kopra ovat tasapainoilleet yhdessä vuodesta 2001. He valmistuivat ammattilaisiksi Brysselin Ecole Superièure des Arts du Cirquesta vuonna 2008. He ovat esiintyneet naisen vapautumisesta kertovalla pariakrobatiaa ja rolabolaa yhdistävällä numerollaan kaikenkirjavissa projekteissa ympäri maailman. He ovat olleet osana ranskalaisen uuden sirkuksen pioneeriryhmän Cirque Baroquen esitystä “Le Cirque des Gueux” sekä Un Loup pour l’hommen “Face nord”- esityksen uudelleen sovitusta neljän naisen ryhmälle. Omiin aikaisempiin teoksiiin lukeutuvat muunmuuassa Mad in Finland, Ladies Room ja Play:Time.

Syys- lokakuun taitteessa aloitettiin Barceloonan residenssissä “Twenty years later, still here!” teoksen tyostäminen. Yhdessä teatterintekijä Heidi Niemen kanssa sukellettiin tarinankerronnan ja fyysisen teatterin syövereihin. 

“Twenty years later, still here!” on kurkistus kahden naissirkustaiteilijan 20-vuotiseen taipaleeseen sirkuksen, taiteen ja ystävyyden parissa. Esityksen keskeisiä teemoja ovat naisen eri roolit, stereotyyppiset ennakkoluulot ja kaikkien vapaus olla oma itsensä sukupuoleen tai alkuperään katsomatta. Omaelämänkerrallinen esityskokonaisuus yhdistelee rolabola- akrobatiaa, fyysistä komediaa, stand-uppia ja live-musiikkia. 

www.lottaandstina.com