Ehdotus ulkosirkusalueesta Suvilahteen Helsingin OmaStadi-äänestyksessä

Circus Helsingin tekemä ehdotus kaikille avoimesta, maksuttomasta ulkosirkusalueesta Suvilahteen on edennyt OmaStadi-sivustolla äänestysvaiheeseen. OmaStadi on Helsingin tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia, jossa Helsinki käyttää 8,8 miljoonaa euroa kaupunkilaisten ideoiden toteuttamiseen. Eniten ääniä saaneiden ehdotusten toteutus käynnistetään vuonna 2022.

Ulkosirkusalue palvelisi laajasti kaiken ikäisiä sirkuksesta kiinnostuneita helsinkiläisiä ja toimisi yhteisöllisenä ja luovana kohtauspaikkana kaupunkilaisille. Ehdotuksen mukaisella ulkosirkusalueella olisi mahdollista harjoitella ympäri vuoden mm. tasapainoilua, jongleerausta, käsinseisontaa, kiinalaista tolppaa, ilma-akrobatiaa ja esiintymistä. Alueen lavalla olisi myös mahdollista esittää pienimuotoisia esityksiä. Alueelle voisi tulla viettämään aikaa koko perheen kanssa, tai tulla tutustumaan ja harjoittelemaan muiden sirkuksesta innostuvien kanssa.

OmaStadi-äänestys on avoinna 6.–28.10., ja äänestää voivat kaikki tänä vuonna 12 vuotta täyttävät ja vanhemmat helsinkiläiset. Palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai Wilma-tunnuksilla.

Lisätietoa ja äänestys: https://omastadi.hel.fi/processes/osbu-2020/f/185/budgets/15/projects/1604