Syyskuussa Cirkossa: residenssitoimintaa ja kausiohjelmaa

Residenssissä syyskuussa

Solmussa syyskuun alkua viettää Mangle-nimistä teosta työstävä tamperelaistaustainen työryhmä. Mangle on esitys yhdelle jonglöörille ja viidelle mankelille. Teoksen ohjaa Meri-Maija Näykki ja esiintyjänä nähdään Onni Toivonen. Kuun loppupuolella Maneesiin saapuu puolestaan Tolosten sisarusten Siskot-kollektiivi.

Cirkon residenssihaku aukeaa 15.9. 

Cirkon residenssihaku aukeaa 15.9. ja on auki aina syyskuun loppuun. Cirko tiedottaa kanavissaan vielä haun auettua.

Hakijan on oltava suomalainen tai Suomessa asuva sirkustaiteen ammattilainen, mutta työryhmä voi olla poikkitaiteellinen ja kansainvälinen. Residenssit on tarkoitettu uusien teosten valmistamiseen ja taiteelliseen tutkimukseen. Residenssejä voidaan myös myöntää ensi-iltansa jo saaneen teoksen edelleen työstämiseen ja kehittämiseen. 

esidenssiohjelman valintoja tehdessä painotetaan ammattimaisuutta, taiteellista ajattelua, residenssitaiteilijoiden yhdenvertaisuutta, maantieteellistä kattavuutta sekä projektin soveltuvuutta Cirkon tiloihin. Lisää residenssihausta osoitteessa cirko.fi/residenssit.

Dramatic Fields etenee

Baltic Nordic Circus Networkin Dramatic Fields -hanke etenee. Hankkeen työpajoihin haettiin alle 30-vuotiaita sirkustaiteilijoita tutkimaan sirkuksen dramaturgiaa. Osallistujat on nyt valittu, ja työpajat alkavat syyskuun 15. päivä ja viimeiset työpajapäivät ovat maaliskuussa 2022. Työpajat vetää Cirkon dramaturgi-tuottaja Jarkko Lehmus.

Syyskuussa Cirkon ohjelmistossa Vaarna ja Kadonnut

Kausiohjelmisto jatkuu Nuuan Vaarnalla, jossa jongleeraus kohtaa installaatiotaiteen. Vaarnan esitykset jatkuvat 12.9. asti. Syyskuun lopussa nähdään Agit-Cirkin ja Cirkon yhteistuotanto Kadonnut, joka vie koko perheen matkalle sirkusseurueen kanssa. Konseptin takana ovat Jenni Lehtinen ja Sasu Peistola.