Keravan Sirkusmarkkinat 11.–12.9.2021

Keravan Sirkusmarkkinat tuovat esityksiä ja elämyksiä Aurinkomäelle

Sirkusmarkkinat toteutetaan tänä vuonna 11.9.-12.9. koko perheen kulttuuritapahtumana. Koronatilanteen takia perinteiset markkinat on myös tänä vuonna peruttu, mutta kaupungin kulttuuripalvelut järjestävät yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa sirkuspainoitteisen ohjelmakokonaisuuden Aurinkomäelle lauantaina 11.9.  – Tällä konseptilla pystymme järjestämään voimassa olevien rajoitusten puitteissa terveysturvallisen tapahtuman kaupunkilaisten iloksi, kertoo Keravan kulttuuripäällikkö Saara Juvonen.

Nykysirkusta, akrobatiaa ja osallistavaa ohjelmaa

Aurinkomäen ohjelmassa on muun muassa tänä kesänä suurta suosiota saavuttanut sirkusryhmä Arctic Ensemblen Ajolähtö -esitys ja ympäri maailmaa esiintynyt sirkustaiteilijaduo Kate & Pasi. Luvassa on myös Keravan tanssi- ja musiikkiopiston esityksiä ja erilaista osallistavaa ohjelmaa, kuten tanssi- ja jonglööraustyöpajoja. Esityksiin ja työpajoihin on vapaa pääsy. Ohjelmaa on luvassa myös Taiteen kotitalolla ja Sirkusmarkkinoiden kunniaksi Taide- ja museokeskus Sinkkaan on vapaapääsy 11.9.-12.9. välisen ajan. Perinteiseen tapaan Suomen Tivoli tuo karnevaalitunnelmaa keskustaan koko viikonlopun ajan. Lauantaina säpinää keskustaan tuo myös juoksutapahtuma Sherwood Run ja sunnuntaina Aurinkomäellä jatketaan Kerava Jazzin tahdeissa.  

Uusia tuulia tapahtumaan 

Ensimmäiset Sirkusmarkkinat järjestettiin Keravalla jo vuonna 1977.  Vastuu tapahtuman järjestämisestä on viime vuosina siirtynyt kaupungille. Kulttuuripalveluiden tavoitteena on kehittää Sirkusmarkkinoita tulevina vuosina. – Haluamme tuoda tulevaisuudessa esiin yhä vahvemmin suomalaista nykysirkusosaamista ja taiteilijoita, ja järjestää houkuttelevan, yhtenäisen sekä elämyksellisen koko perheen kaupunkitapahtuman, Juvonen sanoo. 

Keravan Sirkusmarkkinat 11.9.-12.9.
Lauantaina Aurinkomäellä sirkus- ja muita kulttuuriesityksiä sekä työpajoja klo 11-16, vapaa pääsy.
Taiteen kotitalolla musiikkiohjelmaa lauantaina. Taide- ja museokeskus Sinkkaan vapaa pääsy la-su. Suomen Tivoli Paasikivenaukolla pe 10.9.-12.9.