Goethe-Institut Finnlandin kielikurssistipendit kulttuurialan ammattilaisille

Haluatko tehdä yhteistyötä saksalaisella kielialueella toimivien kulttuurilaitosten kanssa tai oletko kiinnostunut verkostoitumaan Saksan kulttuurikentällä? Tai onko sinulla jo saksaa puhuvia yhteistyökumppaneita ja haluat parantaa saksantaitoasi?

Goethe-Institut Finnland tarjoaa vuosittain Suomessa toimiville kulttuurialan ammattilaisille kaksi stipendiä Goethe-Institutin saksan kielen kursseille Saksaan. Jos hallitset jo saksan kielen alkeet ja toimit kulttuurialalla esimerkiksi tuottajana, taiteilijana, toimittajana tai kirjastoalan ammattilaisena, tässä voisi olla sinulle mahdollisuus parantaa kielitaitoasi ja Saksan kulttuurin tuntemustasi.

Kurssilla hiotaan saksantaitoja päivittäin, mutta aikaa jää niin tapaamisiin saksalaisen kulttuuriväen kanssa kuin kulttuuritilaisuuksiinkin. Monet stipendiaatit ovat solmineet oleskelunsa aikana kontakteja, jotka ovat poikineet mielenkiintoisia projekteja ja kansainvälistä yhteistyötä.

Stipendi kattaa

 • Goethe-Institutin kielikurssin Saksassa, eri vaihtoehtoja ympäri Saksaa 
 • Goethe-Institutin järjestämän majoituksen, mukaan lukien ylläpito kurssipäivinä
 • Korkeintaan 200 euron avustuksen matkakuluihin

Hakeminen

 • Valitse kaksi vaihtoehtoista kurssia kurssitarjonnastamme sinulle sopivalla paikkakunnalla (tasot A2-C2, huom. ei alkeiskursseja). Sopivia kursseja ovat esimerkiksi ”Deutsch Intensiv (Kompakt)” tai ”Deutsch Auffrischung”
  Goethe-Institutin kielikurssit Saksassa
   
 • Hakemuksen (pdf) tulee sisältää
  • Lyhyt CV suomeksi, englanniksi, ruotsiksi tai saksaksi yhteystietoineen
  • Saksankielinen, korkeintaan 1 sivun mittainen motivaatiokirje, jossa kerrot työstäsi, kiinnostuksestasi saksalaiseen kulttuuriin sekä aiemmista saksanopinnoistasi tai oleskelusta Saksassa

Valitut stipendiaatit suorittavat online-tasotestin ennen lopullista kurssivalintaa.

Lähetä hakemuksesi 08.10.2021 mennessä otsikolla ”Kulturmittlerstipendium 2022“ osoitteeseen

Lisätietoja: ,