Flow Productions ja Lumo Company yhteistuotanto AER

  • Flow Productions & Lumo Company: AER (Kuva: Janne-Pekka Manninen)
  • Flow Productions & Lumo Company: AER (Kuva: Janne-Pekka Manninen)
  • Flow Productions & Lumo Company: AER (Kuva: Janne-Pekka Manninen)
  • Flow Productions & Lumo Company: AER (Kuva: Janne-Pekka Manninen)

Sirkustaiteilija Hanna Moisala ja tanssitaiteilija Pirjo Yli-Maunula jatkavat yhteistyötään uuden tuotannon merkeissä. Teosta on työstetty useissa residensseissä ja sen loppuvaiheen harjoitukset ovat käynnistymässä kulttuuritalo Valveella, Oulussa.

AER viittaa ilmaan, tuuleen ja ilmavirtaukseen, elämää ylläpitävään elementtiin. AER on immersiivisiä piirteitä sisältävä teos, joka esitetään pienelle yleisömäärälle kerrallaan. Kulttuuritalo Valveen Valvesalissa esitettävä AER on moniaistinen ja intiimi elämys, jonka sisään katsoja asettuu. Teos yhdistää sirkus- ja tanssitaidetta, visuaalisuutta ja musiikkia luoden kokonaisvaltaisen kokemuksen. Teos hyödyntää visuaalisuudessa ja näyttämötoiminnassa materiaaleja, kuten silkkipaperia ja kiviä – näistä kontrastisista elementeistä rakentuu kinesteettisiä eläviä installaatioita yhdessä esiintyjien liikkeen kanssa.

Teosta ovat luomassa siinä esiintyvien Moisalan ja Yli-Maunulan lisäksi pukusuunnittelija Pirjo Valinen, äänisuunnittelija Aake Otsala, valosuunnittelija Jukka Huitila ja lavastaja Heidi Kesti. Valokuvaajana toimii Janne-Pekka Manninen. AER on Flow Productionsin ja Lumo Companyn yhteistuotanto ja saa ensi-iltansa 16.10. Esitykset jatkuvat 24.10. saakka. Lippuja myy Ticketmaster ja kulttuuritalo Valveen lipunmyynti.

Teokselle pyritään löytämään Oulun esitysten jälkeen kiertuemahdollisuuksia niin kotimaassa kuin ulkomailla.