FINFRINGE – esittävän taiteen festivaali Turun keskustassa 13.-16.10.2021

Jo kolmatta vuotta järjestettävä FINFRINGE-festivaali rantautuu jälleen Turun ydinkeskustaan 13.–16.10.2021. Lokakuun festivaalilla voi nähdä ja kokea alle tunnin mittaisia esityksiä Åbo Svenska Teaterin eri näyttämöillä sekä Turun ydinkeskustan alueella.

Pääohjelmiston esityksiä on valikoitu mukaan kansainvälisellä avoimella haulla. Mukaan on seuloutunut mm. sveitsiläistä fyysistä teatteria, venäläistä ja ruotsalaista komiikkaa, saksalainen ihmisapinatutkielma ja suomalainen tanssiesitys ihannenaiskehosta. Lisäksi festivaalin Only for You: Love -esityssarja tarjoaa lyhyitä yksityisiä esityksiä, jokamiesluokkanakin tunnettu JokKISS -ohjelmakokonaisuus esittelee uunituoreita ideoita eri esityskonstallaatioissa ja OFF-ohjelmiston ilmaisesityksiä nähdään tapahtuma-alueella ja ydinkeskustan kaduilla.

FINFRINGE kokoaa kiinnostavia esityksiä valtavirran liepeiltä suurelle yleisölle. “Festareille mahtuu laaja kirjo esittävän taiteen esityksiä; sirkusta, nykytanssia, teatteria, stand -up komiikkaa, joista useat ovat esittävän taiteen eri lajeja yhdistäviä teoksia”, kertoo Sami Rannila, festivaalin taiteellinen johtaja. “Festivaali kerrallaan juurrutamme Turkuun Pohjoismaiden yllättävimmän ja kiinnostavimman esitysfestarin, jossa korostuvat ajankohtaiset ja toisinaan konventioita haastavat teemat”.

Nopeaa ja monipuolisen mielenkiintoista, huokeaan hintaan Turun ytimessä!

Kaikki esityspaikat katuesityksineen ovat kätevästi lähellä toisiaan. FINFRINGE:n ohjelmisto julkaistaan syyskuussa 2021 samaan aikaan alkavan lipunmyynnin kanssa. ”Early Shark -tarjouslippuja on kuitenkin  ostettavissa jo nyt, ja tarjousta kannattaa hyödyntää – ohjelma on rakennettu niin, että esityksiä ehtii nähdä useamman päivässä!” toiminnanjohtaja Kristina Vahvaselkä vinkkaa.

Fringe-festivaaleja on maailmanlaajuisesti n. 250. FINFRINGE on ollut alusta asti myös osa Nordic Fringe Networkia avaten suomalaisille esiintyjille mahdollisuuden päästä esiintymään myös muilla Pohjoismaisilla Fringe-festivaaleilla.

Omaperäisten esitysten ja esittämiseen uutta tuovan festivaalin suunnittelussa ja toteutuksessa FINFRINGE ry:n tukena on myös turkulainen ohjausryhmä. Siihen kuuluvat edustajat Åbo Svenska Teaterista, Turun kaupunginteatterista, Linnateatterista ja Turun Taideakatemiasta. Festivaalia tukevat Turun kaupunki, Turun teatterisäätiö, Taiteen edistämiskeskus, Suomen Kulttuurirahasto sekä Svenska Kulturfonden ja Konstsamfundet.

Syksyn FINFRINGE ohjelmisto on nyt nähtävissä festivaalin kotisivuilla finfringe.fi.

Lisätiedot:
Kristina Vahvaselkä, toiminnanjohtaja
0400 711 237