Suomen Kulttuurirahaston liikkuvuus- ja residenssiapurahat

Hakuaika: klo 16 asti
 
Elokuussa haettavana ovat liikkuvuus- ja residenssiapurahat taiteilijoille. Hakuaika päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 16 Suomen aikaa.

Mullankaivajat-apurahat ovat haettavissa Lokakuun haun yhteydessä.

Liikkuvuusapuraha

Liikkuvuusapurahan tavoitteena on mahdollistaa ulkomaisen oleskelujakson avulla taiteilijoille ja kriitikoille uusia välineitä ja verkostoja taiteellisen työskentelyn tueksi.

Haettavan apurahan suuruus voi olla 2 000–10 000 euroa kuluapurahana. Apurahalla rahoitettavia kuluja voivat olla esimerkiksi residenssityöskentelyyn, festivaaliosallistumisiin, näyttelyprojekteihin ja kansainvälisiin yhteishankkeisiin liittyvät matkat. Liikkuvuusapurahahaussa ei voi hakea työskentelyapurahaa, vaan työskentelyn rahoitus tulee toteutua muista lähteistä.

Apurahan edellytyksenä on vähintään viikon kestoinen yhtäjaksoinen oleskelu kohteessa. Yhteen hakemukseen voi yhdistää useiden samaan hankkeeseen kuuluvien, vuoden sisällä tapahtuvien matkojen kuluja, joista vähintään yhden kesto on yksi viikko.

Lue lisää (siirryt toiselle sivustolle)

Residenssiapuraha

Kulttuurirahaston residenssiohjelmassa on yksitoista residenssikohdetta kymmenessä eri maassa. Vuodelle 2022 avautuvissa residensseissä on joitakin poikkeuksia koronatilanteesta johtuen.

Vuodelle 2022 haettavana ovat:

  • Fabrikken, Kööpenhamina, Tanska, 3kk kuvataiteilijoille
  • NART, Narva, Viro, 3kk kuvataiteilijoille (taiteilija tai työpari)
  • Triangle, New York, Yhdysvallat, 3kk kuvataiteilijoille

Lue lisää (siirryt toiselle sivustolle)