Ruutia! Tanssi- ja sirkusfestivaali lapsille ja nuorille Helsingissä ke 25.8. – su 26.9.2021

  • Acting for Climate: BARK
  • Tanssiteatteri Hurjaruuth: Poika ja varis (Kuva: Uupi Tirronen)
  • Tanssiteatteri Minimi: Atlas
  • Rae Reinvall ja Rasmus Witikka: Öttiäiset
  • Tanssiteatteri Hurjaruuth: Arvaa mitä? Arvaa mitä!

Tanssiteatteri Hurjaruuthin Ruutia!-festivaali tarjoaa korkeatasoisia tanssi- ja sirkusesityksiä lapsille ja nuorille. Tänä vuonna 24. kertaa järjestettävällä festivaalilla nähdään vierailuesityksiä Hurjaruuthin näyttämöllä, Zoomissa ja Kaapelitehtaan ympäristössä sekä Itä-Helsinkiläisessä metsässä.

RUUTIA! – OHJELMISTO:

Acting for Climate (NO/SE/FI/DE/DK): BARK

Nykysirkusta puissa ja puiden latvoissa! BARK on runollinen, näyttävä ja ajatuksia herättävä teos metsälle, yleisölle ja viidelle taiteilijalle. BARK on ulkoilmaesitys ja tapahtuu metsässä käsitellen yhteyttä toisiimme ja luontoon, ilmastonmuutosta ja sosiaalisen muutoksen mahdollisuutta. Esitys yhdistää ryhmäakrobatiaa, vertikaalitanssia, fyysistä teatteria ja tanssia yhdessä äänimaisemien ja runollisen tekstin kanssa. Kaikki tapahtuu puissa, puiden kanssa ja niiden ympärillä. Ikäsuositus 6+ / Kesto 60 min

Tilausesityksiä kouluille

Yleisölle avoimet esitykset: to 26.8. klo 18 ja la 28.8. klo 17
Paikka: Tullisaari Laajasalossa Itä-Helsingissä

Yhteistyössä: Kulttuurikeskus Stoa

Tanssiteatteri Hurjaruuth: ARVAA MITÄ? ARVAA MITÄ! (interaktiivinen Zoom-live) 

Katutanssin ja nykytanssin liikekielistä ammentava teos kutsuu vuoropuheluun tanssijoiden ja yleisön välillä – arvoitusten, leikin ja haaveilun kautta! Interaktiivinen esitys tapahtuu Zoomissa. Arvaa mitä? Arvaa mitä! on Hurjaruuthin 40-vuotisjuhlateos. Uuden sukupolven tekijät tanssijat Selma Kauppinen, Pie Kär ja Marika Peura sekä muusikko-runoilija Laura Palanne ovat päivittäneet Hurjaruuthin 80-luvun hittiteoksen nykyaikaan. Ikäsuositus 3+ / Kesto 40 min

Tilausesityksiä kouluille ja päiväkodeille.

Yleisölle avoin striimiesitys 15.9. klo 14
Paikka: Zoom

Tanssiteatteri Hurjaruuth: POIKA JA VARIS 

Koreografi Joona Halosen Akseli Gallen-Kallelan saman nimisestä maalauksesta vaikuttunut liikkeellinen teos. Kokemuksellisessa esityksessä myös lapset pääsevät taiteilijan rooliin. Esiintyjinä tanssijat Anni Kaila ja Jussi Suomalainen. Ikäsuositus 3+ / Kesto 45 min

Näytökset to 2.9. klo 18 / la 4.9. klo 15 / to 9.9. klo 10 / la 11.9. klo 15 / ke 22.9. klo 10 / to 23.9. klo 10 / la 25.9. klo 15 / su 26.9. klo 15
Paikka: Hurjaruuthin näyttämö, Kaapelitehdas, A-rapun 2.krs

Tanssiteatteri Minimi: Atlas

Atlas on absurdin humoristinen katuperformanssi, jossa pään painoa kannattava atlasnikama joutuu koville esiintyjien tavoitellessa kehollista tasapainoaan elektronisen musiikin muuttuvassa sykkeessä. Esiintyjinä tanssijat Mikko Makkonen ja Iiro Näkki. Teos on ikärajaton ja sopii kaikille katsojille. Vapaa pääsy.

Näytökset: la 25.9. klo 14 ja su 26.9. klo 14

Rae Reinvall ja Rasmus Witikka: Öttiäiset

Öttiäiset-sirkusesitys tutkii evoluutiota  ja hyönteisten elämää raikkaan leikkisän scifi- luontodokumentin hengessä. Esiintyjät ja esityksen suunnittelu: Rae Reinvall ja Rasmus Witikka. Dramaturgi: Michelle Orenius. Ikäsuositus 3+ / Kesto 30min

Näytökset: ke 25.8. klo 18, pe 27.8. klo 18 ja la 28.8. klo 15

Paikka: Hurjaruuthin näyttämö, Kaapelitehdas, A-rapun 2.krs

Lisäksi Tanssiteatteri Hurjaruuthin, Kulttuurikeskus Stoan, Sirkuksen Tiedotuskeskuksen ja Blind Gut Companyn yhteistyössä järjestämä englanninkielinen keskustelu ja työpaja aiheesta kestävä kehitys näyttämötaiteissa.

Pe 27.8. klo 14-16 Hurjaruuthin lämpiössä (ennakkoilmoittautuminen)

Liput ja lisätietoa: www. hurjaruuth.fi