Agit-Cirkin ESSE kesäjuhla järjestettiin lämpimissä tunnelmissa Seurasaaressa

  • ESSE-kesäjuhla, Jenni Lehtinen (Kuva: Johanna Lehtinen)
  • ESSE-kesäjuhla, Kuin Kala puussa (Kuva: Johanna Lehtinen)
  • ESSE-kesäjuhla, Elina Häyrinen, Jukka Tarvainen, Pekko Käppi (Kuva: Johanna Lehtinen)
  • Sampo Kurppa (Kuva: Ana Villanueva)

Ensimmäinen ESSE – esittävän taiteen kesäjuhla järjestettiin luonnon keskellä kuvankauniissa maisemissa Seurasaaren rantakallioilla ja metsäpoluilla 31.7. Järjestäjänä toimi Agit-Cirk, joka kuratoi tapahtumaan taiteilijoita useilta eri esittävän taiteen aloilta. Saaren monimuotoiset polut toimivat kaikille avoimena maksuttomana esityspaikkana sirkukselle, tanssille, musiikille ja runoudelle.

Kesäisen esittävän taiteen festivaalin aloitti perheosuus, jossa nähtiin pääesitys Blind Gut Companyn Kuin kala puussa lisäksi Tip Top Walkers, Tonton tonttuja sekä Agit-Cirkin omista taiteilijoista Sasu Peistola. ESSE esittävän taiteen kesäjuhlan loppupäivän poikkitaiteellisempi upea paikkasidonnainen ohjelmisto luotiin pääasiassa paikan päällä improvisoiden. Ohjelmiston muodostivat nykytanssin ja nykysirkuksen MONIALAISET tunnetut esiintyjät Elina Häyrynen ja Jukka Tarvainen sekä Sakari Männistö, Jenni Lehtinen, Marjo Ylikorva ja Vilhelmiina Sinervo, sekä lahjakkaat muusikot Pekko Käppi, Lauri Hyvärinen, Satu Lankinen ja Janina Lehto.

ESSE-tapahtuman saattoi päätökseen lämpimän kesäillan tanssit. La Orquesta Del Fin Del Mundo -orkesterin latinosävelmät värittivät Seurasaaren Juhlakentällä sekä festivaaliväkeä että satunnaisia ohikulkijoita. Tapahtuman palaute oli kiittävää ja mieltä lämmittävää!

Agit-Cirk aikoo järjestää ESSE esittävän taiteen kesäjuhlan mahdollisuuksien mukaan myös ensi vuonna 2022.

https://www.facebook.com/ESSEfestivaali

Sampo Kurppa esiintyi heinäkuussa neljänä viikonloppuna improvisaatio- ja varietee-iltamissa. Improvisaatiot pohjautuivat Gabriela Muñozin DIRT!-esityksestä irrotettuihin kohtauksiin. Varietee-illoissa jokainen esiintyjä käytti DIRT!-esityksen musiikkia osana numeroaan.

Heinäkuun viimeisenä päivänä Kurppa nähtiin Cirko de Menten maneesilla osana Lo Incierto Sin Forma -esitystä. Kuuden sirkustaiteilijan numeroiden varaan rakennettu vahvasti improvisaatioon perustuva esitys kasattiin nopeasti, viiden harjoituskerran aikana ja se esitettiin live- musiikin tahdittamana.

Agit-Cirkin Ghost Town -teosta pitchataan osana Performing HEL -messuja syyskuun alussa. Keväällä 2022 ensi-iltansa saava Ghost Town on monitaiteinen kokonaisuus, jossa esiintyvät sirkustaiteilija Sakari Männistö, tanssija Emmi Pennanen, mediataiteilija Aku Meriläinen ja foley-artisti Heikki Kossi. Agit-Cirkin tuotantopartnerina toimii  Cirko – Uuden sirkuksen keskus ja teos toteutetaan yhteistyössä Makeshift Companyn (UK) kanssa.