ESSE – esittävän taiteen kesäjuhla Helsingin Seurasaaressa 31.7.2021

  • Blind Gut Company: Kuin kala puussa

ESSE – esittävän taiteen kesäjuhla kaupungin sykkeessä ja luonnon syleilyssä

ESSE-kesäjuhla tarjoaa kaikille avoimen ja maksuttoman esittävän taiteen kokemuksen lähellä luontoa; metsissä, kallioilla ja rannoilla. Kesäjuhlilla yleisö pääsee nauttimaan sirkuksesta, tanssista, runoudesta ja musiikista Seurasaaren uniikissa ympäristössä, joka on toiminut myös innoituksena saaressa nähtäville esityksille. 

Taiteilijat ovat oman alansa huipputekijöitä ja yleisö näkee heiltä jotain uutta, ainutlaatuista ja ainutkertaista paikkaan sidottua ja luontoa kunnioittavaa taidetta. Tapahtuma alkaa kevyemmällä iloisella ohjelmalla, joka on suunnattu koko perheelle. Iltapäivästä eteenpäin tarjolla on aikuisemmalle katsojakunnalle suunnattua poikkitaiteellista ohjelmaa.

Koko perheen ohjelmistossa nähdään muun muassa nykysirkusryhmä Blind Gut Companyn teos Kuin Kala Puussa. Seurasaaren poluilla voi myös tervehtiä puujalkahahmoja tai koristaa kasvonsa kesäjuhlien kasvomaalauspisteellä. Myöhemmin päivällä esiintyy nykysirkusryhmä Agit-Cirkin taiteilijoita, jouhikkotaiteilija Pekko Käppi, tanssijat Jukka Tarvainen ja Elina Häyrynen, sekä muita esittävän taiteen ammattilaisia. Kesäjuhlat huipentuvat La Orquestra de Fin del Mundon konserttiin Seurasaaren Juhlakentällä. 

Ohjelmistoon on jätetty tyhjiä hetkiä, jolloin ihmisillä on aikaa kohdata, ja olla. ESSE sana on latinaa ja tarkoittaa juuri sitä, olemista. Vapaina hetkinä voi rauhoittua syömään omia eväitä tai pulahtaa virkistävässä merivedessä. 

Kesäjuhla sitoutuu järjestelyissään noudattamaan mahdollisia AVIn ja THLn määryksiä ja suosituksia Korona pandemian osalta, jotta osallistujille voidaan taata turvallinen tapahtuma. Tapahtumapaikkojen esteettömyys on myös pyritty huomioimaan mahdollisimman hyvin.

Kesäjuhlien järjestäjänä toimii kansainvälisestikin tunnettu suomalaisen nykysirkuksen laaja-alainen toimija Agit-Cirk.

Agit-Cirkin jäsenet työskentelevät sirkuksen, musiikin ja tekstin parissa. Yhdistyksen tarkoituksena on valmistaa ja tuottaa persoonallisia ja taiteellisesti korkeatasoisia poikkitaiteellisia nykysirkusesityksiä. Agit-Cirk etsii sirkukselle uutta yleisöä viemällä esityksiä paikkoihin ja tilaisuuksiin, joissa ei yleensä nähdä sirkusta.

Agit-Cirk on perustanut Hiljaisuus festivaalin Kittilän Kaukosen kylään vuonna 2010. Yhdistys järjesti festivaalia ensimmäiset viisi vuotta ja tapahtumalle myönnettiin Valtion Taidepalkinto vuonna 2017. Muita Agit-Cirkin järjestämiä festivaaleja ovat Birch Festival Lontoossa 2019, Silence London 2018 yhdessä Hiljaisuus-festivaalin kanssa. Agit-Cirk oli myös yksi järjestäjistä Kuplat Juhlat -tapahtumissa Hangossa 2014 ja 2015.

Ota tapahtuma haltuun sosiaalisessa mediassa!

Facebook – https://www.facebook.com/ESSEfestivaali/ 
Instagram – https://www.instagram.com/agitcirk/ 
Nettisivut – https://www.instagram.com/agitcirk/