Circus Ruska Festival juhlii kotimaista sirkustaidetta jo 15. kertaa

  • Lotta ja Stina: Just an ordinary day
  • Duo Color Express: TT-1000
  • Duo Color Express: TT-1000
  • Kate&Pasi: Rafla. Kuva: Jari Tolvanen.

Circus Ruska Festival järjestetään 4.–7.82021 Tampereella jo 15. kerran ja jälleen yhteistyössä Tampereen Teatterikesän kanssa. Circus Ruska Festival tuo Tampereelle laadukkaan kattauksen kotimaista ja eurooppalaista katusirkusta ja varieteeta. Esitykset ovat maksuttomia ja soveltuvat koko perheelle. Esitykset yhdistävät huimaa tasapainoilua ja akrobatiaa, taitavaa jongleerausta, huumoria ja ällistyttäviä temppuja. Esityksiä nähdään keskiviikosta lauantaihin alkuillasta.

EDIT 3.8.2021: ”Pirkanmaan koronatilanteen heikentyessä ja rajoitusten kiristyessä olemme joutuneet tekemään raskaan päätöksen perua tämän viikon Circus Ruska Festivalin esitykset Pakkahuoneen aukiolla ja siirtää tapahtuma kokonaisuudessaan livestriimiksi, jota voi seurata torstaina 5.8. Circus Ruskan Facebook-sivulta.

Torstain livestriimissä nähdään koko festivaalin ohjelmisto. Tarkempi aikataulu julkaistaan keskiviikkona. Ohjelmisto säilyy sivuilla nähtävissä sunnuntaihin 8.8. asti.

Circus Ruska Festivalin livestriimi on nähtävillä torstaina 5.8. klo 17:00 alkaen osoitteessa: https://www.facebook.com/circusruska

Festivaali huipentuu Kesäyön Kabareehen

Circus Ruska Festivalin päättää Kesäyön Kabaree, joka tuo elokuun yöhön tuulahduksen keskieurooppalaisesta varieteekulttuuria. Luvassa on jännitystä, glitterin kimallusta ja taitoa, kun sirkustaiteilijat tuovat lavalle toinen toistaan huimempia esiintymisnumeroitaan. Kabaree nähdään lauantaina 7.8.2021 Esiintyjälista ja paikka julkaistaan myöhemmin. Kabaree on K-18. Lisätietoja ja ohjelma julkaistaan sivulla: circusruska.com/festival/

Festivaalin katusirkusesitykset

Arctic Ensemblen Ajolähtö

Arctic Ensemblen Ajolähtö kertoo kauan odotetusta kesälomamatkasta, joka saa äkillisen käänteen, kun kuusi ystävystä jää pohjolan arvaamattoman kesän armoille auton hajotessa kesken matkan. Esityksen teemoja ovat rakkaus, unettomuus, ötökät, tanssiminen sekä ripaus hulluutta ja ne johdattavat katsojat riemastuttavalle matkalle sirkuksen syövereihin. Esityksessä nähdään valtava määrä sirkuslajeja, joita meille tarjoilevat kuusi taiteilijaa: Ada Forsberg, Anselmi Kaisanlahti, Armas Lintusaari, Linnea Purontaus, Minna Pulsa, Orfeo Llewellyn.

Duo Color Express “TT-1000”

Duo Color Express on Teemu Skönin ja Lassi Tauriaisen muodostama sirkusryhmä, joka tunnetaan leikkisästä hulluudesta ja värikkäästä tyylistä. Luvassa on voltteja, vauhtia ja viihdettä koko perheelle! FLIP on räjähtävä katusirkus-esitys, jossa mukana menossa on mm. värikäs vipulauta ja jättikokoinen jumppapallo sekä paljon muuta erikoista ja yllättävää. Esityksen kesto noin 25 min. 

Kate ja Pasi “Rafla”

Katerina Repponen ja Pasi Nousiainen ovat iloisia ja energisiä sirkustaiteilijoita, joiden esityksistä ihmiset ovat lähteneet hymyillen jo yli 20 maassa yli 10 vuoden ajan. Circus Ruska Festivalilla näemme parin uuden esityksen Rafla, joka on tarina ravintolasta, jonka asiakkaat ovat hylänneet ja omistajat täyttävät aikansa kaikella muulla kuin ruoalla. Esityksessä lentävät niin sipulit, pizzat kuin ihmiset! Esityksen kesto 30 min.

Lotta ja Stina “Just an ordinary day”

Lotta ja Stina ovat esiintyneet yhdessä vuodesta 2001. Rolabolan, akrobatian ja komiikan yhdistävä show on aikamatka 1950-luvulle ja naiseuteen, jossa täydellisyys ei ollut poikkeus vain ehdoton vaatimus! Lotta Paavilainen ja Stina Kopra ovat kiertäneet esiintymässä Euroopan suurimmissa varieteissa ja sirkusfestivaaleilla valmistuttuaan École supérieure des Arts du Cirquesta vuonna 2008. Tänä kesänä he palaavat katusirkusesityksensä kanssa kotiin, Tampereelle, esiintyäkseen Circus Ruska Festivalilla. Esityksen kesto noin 30 min.

Victor Rubilar

Victor Rubilarilla on hallussaan peräti viisi Guinnessin maailmanennätystä ja 25 kansainvälistä palkintoa, jotka kertovat mittavasta urasta. Rubilar on argentiinalainen jalkapallotaituri, jonka esityksestä ei puutu taitoa eikä huumoria! Ainutlaatuisen esityksen ydin ovat jalkapallot, joiden käsittelystä Rubilarin maailmanennätykset kertovat omaa tarinaansa. Jalkapallot yhdistyvät tanssiin, nauruun ja yhteistyöhön yleisön kanssa muodostaen kokonaisuuden, joka on enemmän bileet kuin perinteinen esitys. Kesto noin 30 min.

Seuraa Circus Ruska Festivalia: 
https://circusruska.com/festival/
https://www.facebook.com/circusruska