Acting for Climate tulee elo–syyskuussa Suomen kiertueelle teoksellaan BARK

  • Acting for Climate: BARK Photo: Cosmin Cirstea
  • Acting for Climate: BARK Photo: Cosmin Cirstea
  • Acting for Climate: BARK Photo: Cosmin Cirstea

Acting for Climate saapuu Suomen kiertueelle teoksellaan BARK elo-syyskuussa 2021 ja kutsuu sinut kokemaan nykysirkusta puissa ja puiden latvoissa. BARK on runollinen, näyttävä ja ajatuksia herättävä nykysirkusteos metsälle, yleisölle ja viidelle taiteilijalle.

BARK on ulkoilmaesitys ja tapahtuu metsässä puissa käsitellen yhteyttä toisiimme ja luontoon, ilmastonmuutosta ja sosiaalisen muutoksen mahdollisuutta. Esitys tarjoaa uudenlaisen näkökulman kokea lähimetsämme ja yhdistää sirkusta ja metsäkävelyä aisteja aktivoiden. BARK on paikkasidonnainen kävelyteos, joka tuodaan ja luodaan uudelleen paikalliseen metsään kunkin metsän erityislaatuisuuden mukaan.

Metsä, kangas, lehdot ja puut ovat päähenkilöitä esityksessä ja luovat teoksen yhdessä taiteilijoiden kanssa. Esitys on tehty yhteistyössä ilmastotutkijoiden kanssa ja perustuu Karen O’Brienin teoriaan sosiaalisesta muutoksesta (Quantum social change). 

Esitys yhdistää ryhmäakrobatiaa, vertikaalitanssia, fyysistä teatteria ja tanssia yhdessä äänimaisemien ja runollisen tekstin kanssa. Kaikki tapahtuu puissa, puiden kanssa ja niiden ympärillä.

BARK sai ensi-iltansa 7.5.2021 Odensessa Tanskassa ja on kiertänyt Tanskassa polkupyörillä toukokuun 2021 ajan. Esitys kiertää kesällä ja syksyllä 2021 Ruotsissa ja Suomessa sekä keväällä 2022 Tanskassa. Kiertueella matkataan polkupyörillä niin suurelta osin kuin mahdollista, mahdollisimman kestävän prosessin mahdollistamiseksi.

Acting for Climate on tanskalais–norjalais–suomalainen nykysirkusryhmä, joka toimii taiteen ja ympäristönsuojelun risteyskohdassa. Vuonna 2015 perustetun ryhmän tavoitteena on innostaa ihmisiä toimimaan kestävämmän tulevaisuuden puolesta. Tieteiden ja taiteiden välisen yhteistyön kautta, jatkuvasti etsimällä uusia menetelmiä ja ilmaisua sekä uskomalla että sekä prosessi että teos ovat poliittisia, he pyrkivät kehittämään taidekenttää ja muuttamaan maailmaa.

BARK
Idea ja konsepti: Heidi Miikki (FI), Abigael Winsvold (NO), David Eisele (DE), Frøydis Dahlø (NO) ja Emma Langmoen (NO)
Esiintyjät: Heidi Miikki (FI), Abigael Winsvold (NO), Fabian Hansen (DK), William Yazaki (DK) ja Stina Kopra (FI) 
Outside eye: Rebecca Tiger (SE) ja Karen O’Brien (NO / US)

Esitys on luotu seuraavien tahojen tuella: Nordisk Kulturfond, SPENN Norway – Scenekunstbruket, Statens Kunstfond, Taiteen edistämiskeskus – Taike, DYNAMO – Workspace for circus & performing arts, Bergsmyrene Gård sekä monen upean ihmisen tuella ja avulla, suuri kiitos teille! 

Kiitos kaikille esitykseen osallistuville metsille ja puille.

Suomen kiertueaikataulu:
Taalintehdas: 18.–19.8.
Helsinki: Ruutia! -festivaali 25.–28.8.
Joensuu: Pilke-festivaali 4.–5.9.

Kiertueaikataulu päivittyy pian, pysythän kuulolla! 

Lisätietoa teoksesta BARK: https://www.actingforclimate.com/bark

Lisätietoa companysta:
www.actingforclimate.com
https://www.facebook.com/actingforclimate
https://www.instagram.com/actingforclimate/