Nykysirkusryhmä Hands some Feet on jälleen kesäkiertueella sekä valmistelee kahta uutta teosta!

  • Hands some Feet (Kuva: Jasper van het Groenewoud)
  • Hands some Feet (Kuva: Heikki Järvinen)
  • (Kuva: Hands some Feet)

Tamperelainen nykysirkusryhmä Hands some Feet koostuu suomalaisesta Liisa Näykistä ja Sveitsiläis-Australialaisesta Jeromy Zwickistä. Näykki ja Zwick tapasivat toisensa Belgiassa kolmivuotisen koulutuksensa aikana “École Supérieure des Arts du Cirque” (ESAC) -sirkusyliopistossa. Vuonna 2017 Jeromy ja Liisa yhdistivät voimansa ja perustivat nykysirkusryhmänsä, jonka ensimmäinen kokopitkä teos “Hands some Feet” sai ensi-iltansa Joensuun Näyttämö-teatterissa syksyllä 2018. Tämän jälkeen teosta on esitetty jo lähes sata kertaa ulko- ja sisänäyttämöillä ympäri maailmaa. 

“Hands Some Feet” yhdistää jalka- ja käsityön; nuorallatanssin ja jongleerauksen 50 minuuttiseksi nykysirkuskokonaisuudeksi, joka vie katsojan hykertelemään ihmislajin erityiseen kemiaan. Omintakeisella kehonkielellä kommunikoiva esitys punoo yhteen akrobatiaa, nuorallatanssia, jongleerausta, fyysistä teatteria sekä livemusiikkia pallon vastakkaisten puolten kansallissoittimilla. Teos on Zwickin ja Näykin intohimoprojekti, jonka inspiraationa on toiminut Suomen kielessä esiintyvä ainutlaatuinen termi: hepuli. Duo tarjoilee universaalin kuvauksen siitä millaisia hurmaavia “hepulipeppuja” nuoret rakastuneet ovatkaan.

Pitkän tauon jälkeen Hands some Feetin kesäkiertue 2021 starttasi toukokuun lopussa Ranskan Bordeauxissa, jossa esitys sai lämpimän vastaanoton. Bordeauxista ryhmä jatkaa kiertuetta Ranskassa sekä Belgiassa aina lokakuun alkuun asti. Pitkän koronatalven aikana Liisa ja Jeromy hankkivat ison pakettiauton, josta he remontoivat itselleen uuden liikkuvan kodin. Pari muutti uuteen kotiinsa toukokuun alussa ja kova työ on jo palkinnut heitä entistäkin rikkaammalla kiertue-elämällä! 

Kesäkiertueen rinnalla ryhmä toteuttaa myös kaksi residenssijaksoa Belgiassa (Centre Culturel de Huy & Centre Culturel de Engis) ja Sveitsissä (Station Circus) työstääkseen kahta uutta teostaan: “TOA – The Ocean Above” ja “Colorsphere”

“TOA” on seikkailunhaluinen nykysirkusteos, jossa Liisa Näykistä ja Jeromy Zwickistä koostuva esiintyjäpari uppoutuu tarkastelemaan ihmislajin monimuotoista rakkaudenkieltä. Teos on anteeksipyytelemätön nykysirkuspläjäys, joka huokuu pastelliväreillä höystettyä skandinaavista raikkautta, taitoa ja huumoria stereotypioita ravistellen. “TOA” on nykysirkusryhmän jo toinen kokopitkä esitys ulko- ja sisänäyttämöille, ja se on suunnattu erityisesti kaikille.

“Colorsphere” on lapsille suunnattu visuaalinen nykysirkusteos, joka yhdistää innovatiivista teknologiaa, akrobatiaa, jongleerausta, fyysistä teatteria ja quick-change taikuutta. Teos pohjautuu kahden modifioidun tennispallokoneen ympärille, jotka ampuvat palloja jopa 80 kilometrin tuntinopeudella. Esitys on avaruusodysseia tyyppinen sirkusseikkailu, joka keskittyy vuorovaikutukseen pallokoneiden ja niiden luoman ainutlaatuisen maailman kanssa. Teoksen työryhmän muodostavat sirkustaiteilijat Kerttu Pussinen, Adam O’Connor-McMahon, Jeromy Zwick ja Liisa Näykki.

Hands some Feetin molemmat uudet teokset saavat ensi-iltansa vuonna 2022.

Hands some Feetin toimintaa ja kiertuetta voi seurata Instagramissa ja Facebookissa @handssomefeet sekä ryhmän kotisivuilla www.handssomefeet.com

Ryhmä toivottaa kaikille aurinkoista ja esitysrikasta kesää!

Esityskalenteri:

28.5. Théâtre de Nature – PESSAC, Ranska
9.6. Saint André de Cubzac, Ranska
23.–24.6. Villefontaine, Ranska
26.–27.6. Blagnac, Ranska
3.7. Engis, Belgia
11.7. Engis, Belgia
24.7. Bastia – Corsica, Ranska
18.8. Morcenx-la-Nouvelle, Ranska
21.8. Sint-Pieters-Leeuw, Belgia
22.8. Ternat, Belgia
24.8. St. Jean de Monts, Ranska
25.8. Noirmoitier-en-Ile, Ranska
29.8. Tournus, Ranska
19.9. Dendermonde, Belgia
25.9. Annecy, Ranska
1.10. Petite-Foret, Ranska