Arctic Ensemblen kesäuutisia: Kaksi esityskiertuetta ympäri Suomen!

Arctic Ensemble on suomalainen sirkusryhmä, jonka perustivat kunnianhimoiset nuoret akrobaatit Lahdessa vuonna 2018. Monitaitoisen ryhmän maailman valloitusta on siivittänyt heidän lajinsa korealainen tuplakehto: dynaaminen ja lennokas ilma-akrobatialaji, jossa tarkkaa yhteistyötä ja keinuliikettä hyödyntäen lentäjät saatetaan liitämään ja kieppumaan ilmojen halki. Arctic Ensemble on esiintynyt ympäri maailmaa yli 600 esityksen verran mm. Sirkus Finlandian kiertueella, Japanissa ja Englannissa. Arctic Ensemblen perusperiaatteita ovat yhdessä tekeminen, omavaraisuus ryhmänä, suomalaisen osaamisen korostaminen sekä taiteenlajin historian tunnustaminen ja kunnioittaminen. 

Tuuliajolla -katusirkusesitys rantautuu Etelä-Saimaan rantakaupunkeihin kesä-heinäkuussa

Tuuliajolla on kaiken ikäisille suunnattu sirkusesitys. Se on saanut inspiraatiota kiertueen toteuttamistavasta, purjehduksesta. Purjehtien toteutettava kiertue pohtii vaihtoehtoisia tapoja toteuttaa kiertuetoimintaa Suomessa ja pyrkii tavoittamaan uusia yleisöjä. Katusirkuskonseptilla pyritään varmistamaan kulttuuritarjonta pandemian aiheuttaman epävarmuuden aikana. 

Esityksen kesto on noin 20 minuuttia

https://www.youtube.com/watch?v=KXaI_N5AxmY

Esiintyjät: Pihla Ojala ja Ilkka Kemppinen

Kiertuetta on tukenut Niilo Helanderin säätiö. 

Kiertueaikataulu:

27.6. Joutseno, Sataman tori
29.6. Lappenranta, Satamatori
30.6. Taipalsaari, Kirkonkylä
3.7. Puumala, Satama
7.7. Lohilahti
13.7. Lintusalo, Nestorinranta
17.7. Imatra

Kesän 2020 kuumin kulttuuritapaus Ajolähtö saa jatkoa kesällä 2021

Ajolähtö on kesäisen pirskahteleva ja kihelmöivän akrobaattinen sirkusesitys, joka syntyi vastauksena pandemian aiheuttamaan kulttuurityhjiöön kesäkuussa 2020. Tapahtumarikas teos on kaiken ikäisille soveltuva tarinallinen kokonaisuus kaveriporukasta, joiden kauan odottama roadtrip loppuu lyhyeen ja heidän on kohdattava Suomen suvi kaikessa arvaamattomuudessaan.

Esitys ammentaa huumoriaan suomalaisen kulttuurin ja suomalaisuuden erityispiirteistä ja se sisältää kesäteatterimaisen kepeyden lisäksi kommentteja ajankohtaisiin ja ikuisiin teemoihin. Tarina on täynnä yllätyksellisyyttä ja absurdia huumoria. Ne korostavat sirkuksen maailman maagista realismia, jossa painovoiman lait eivät tunnu vaikuttavan.

Esityksen kesto noin 60 minuuttia

https://www.youtube.com/watch?v=M6EKD1QSkbU

Esiintyjät: Ada Forsberg, Anselmi Kaisanlahti, Armas Lintusaari, Orfeo Llewellyn, Minna Pulsa, Linnea Purontaus

Kiertuetta on tukenut Taiteen Edistämiskeskus sekä Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Savon rahasto.

Kiertueaikataulu:

1.7. Kuopio, yksityistilaisuus
2.7. Kuopio, yksityistilaisuus
8.7. Suonenjoki, Keskusurheilukenttä, Koulukatu 2-4
9.7. Kuopio, Teatteri Rauhalahti
14.7. Varkaus, Hertunranta
17.7. Espoo, Keran hallit
18.7. Espoo, Tapiolan kulttuurikeskus w/ Duo Kate&Pasi
25.7. TBA
29.7. Tuusula, Uimahallin kenttä, Rykmentintie 1
30.7. Tuusula, Uimahallin kenttä, Rykmentintie 1
1.8. Salo Circus Festival
3.8. Siilinjärvi, Eloviikko
7.8. Tampere, Circus Ruska Festival
8.8. Tampere, Circus Ruska Festival
14.8. Iisalmi, Koljonvirran Rompepäivät 
27.8. Sonkajärvi, Rutakon taikayö

Aikataulut päivittyvät kesän mittaan. Tarkemmat paikat ja ajat voit tarkistaa verkkosivuiltamme tai sosiaalisen median kanavistamme!

Verkkosivut: https://www.arcticensemble.com/

FB: https://www.facebook.com/arcticensemble/

IG: https://www.instagram.com/arcticensemble/