14.9. On the Lookout vol. 5 – Fokuksessa Yhdysvallat

Huom! Keskustelu on siirtynyt tiistahin 14.9., ilmoittautumiset ovat nyt avoinna.

Onlinekeskustelu: Fokuksessa Yhdysvallat. Vieraina Jay Wegman (NYU Skirball Center for the Performing Arts) & Monique Martin (Harlem Stage, independent curator).

Esittävien taiteiden kansainvälinen toimintakenttä on parhaillaan muutoksen tilassa, sekä koronapandemian että ilmastokriisin vaikutuksesta. On the Lookout on kaikille aiheesta kiinnostuneille tanssin ja sirkuksen taiteilijoille ja -tuottajille suunnattu verkkokeskustelujen sarja.

Tiistaina 14.9. otetaan yhteys New Yorkiin, Yhdysvaltoihin. Puhujavieraat Jay Wegman (NYU Skirball Center for the Performing Arts) ja Monique Martin (Harlem Stage) kertovat ajatuksistaan koronakriisin keskellä. Millaista toimintaa suunnitellaan tuleville vuosille ja millä reunaehdoilla? Miten taiteilijoiden ja presenttereiden välinen yhteys pidetään elossa? Miltä näyttää kansainvälisyyden tulevaisuus yhdysvaltalaisten ja erityisesti newyorkilaisten teatterien ja festivaalien näkökulmasta? 

Tervetuloa keskustelemaan aiheesta, tutustumaan vieraisiin ja kysymään heiltä suoraan polttavimmat kysymyksesi! 

Aika: Tiistaina 14.9. klo 16–17.30 Suomen aikaa
Paikka: Zoom
 
Ilmoittaudu tästä linkistä viimeistään 13.9.: https://bit.ly/3CBxj43
 
Keskustelu käydään englanniksi ja sen järjestävät Sirkuksen ja Tanssin tiedotuskeskukset. Vetäjinä toimivat kansainvälisten asioiden päälliköt Katarina Lindholm ja Lotta Nevalainen.

Keskustelu toteutetaan yhteistyössä Suomen New Yorkin pääkonsulaatin kanssa ja keskusteluun osallistuu konsulaatin kulttuuriasioista vastaava Anssi Vallius.

On the Lookout on kesäkuussa 2020 käynnistynyt keskustelusarja kansainvälisen työn muutoksista ja polttavista kysymyksistä, tanssin ja sirkuksen näkökulmasta. Kansainväliset vieraat jakavat ajatuksiaan ja vastaavat kysymyksiin.

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/478837540050229

Lisätietoa puhujista:

Jay Wegman 

Jay Wegman is currently Executive Director at the Skirball Center for the Performing Arts at NYU and a long time veteran of the NYC arts scene. Before stepping in at the Skirball Wegman was leading Abrons Arts Center in NYC.  

Skirball is one of New York City’s major presenters of international work, and has been the premier venue for cultural and performing arts events in lower Manhattan since 2003. The 800-seat theater, led by Wegman, provides a home for internationally renowned artists, innovators and thinkers. NYU Skirball hosts over 300 events annually, from re-inventions of the classics to cutting-edge premieres, in genres ranging from dance, theater and performance arts to comedy, music and  film.

https://nyuskirball.org/

Monique Martin

Monique Martin is currently the Director of Programming for Harlem Stage, a performing arts center that commissions and nurtures artists of color while celebrating the unique and diverse artistic legacy of Harlem and the indelible impression it has made on American culture and the world. Martin brought her vision and expertise to City Parks Foundation (CPF) from 2007-2017 as Programming Director for SummerStage where she presented relevant, fresh and thoughtful programming to New York City communities annually in Central Park.

As an independent curator and producer Martin has partnered with and produced for Joe’s Pub, Disney Theatricals, Apollo Theater, New Victory Theater, Southbank Centre/UK, Hip Hop Theater Festival, Harlem Stage, NJPAC, Queens Theater in the Park, HBO and numerous Broadway and Off -Broadway productions. 

Monique has served on national and international advisory committees, boards and panels, including Association of Performing Arts Presenters (APAP), International Society for the Performing Arts (ISPA) among others. 

https://www.harlemstage.org/