LIVE – yhteistyöhanke hakee esittävän taiteen esityksiä koulukiertueille

Sirkuksen tiedotuskeskus on mukana Konserttikeskuksen, Tanssin tiedotuskeskuksen ja Teatterikeskuksen kanssa opetusministeriön eritysavustuksella rahoittamassa hankkeessa, joka tuo sirkuksen, tanssin ja teatterin mukaan Konserttikeskuksen koulukiertueille. 

LIVE-hanke toteuttaa esittävän taiteen kiertuetoimintaa kouluihin tulevan lukuvuoden aikana. Toiminta pohjautuu Konserttikeskuksen lähes 60-vuotiselle kokemukselle koulukonserttikiertueista. Tämän toimintamallin pohjalta rakennetaan hankkeessa musiikin lisäksi teatterin, sirkuksen ja tanssin esityksiä palveleva tapa toteuttaa koulukiertueita.              

Esityshaku aukeaa vielä ennen juhannusta

Hankkeessa kiertävät esitykset valitaan avoimella esityshaulla, joka aukeaa vielä ennen juhannusta. Sähköinen haku on auki 20.8.2021 klo 16 saakka. Hankkeeseen haetaan valmiita esityksiä, mutta mukaan valittavia esityksiä työstetään koulukiertueelle sopivaksi yhdessä hankkeen asiantuntijoiden kanssa. Kiertueet toteutetaan lukuvuoden 2021–2022 aikana.

Mikä LIVE-hanke?

LIVE-hanke on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama Teatterikeskuksen, Sirkuksen tiedotuskeskuksen, Tanssin tiedotuskeskuksen ja Konserttikeskuksen yhteishanke, jonka tavoitteena on edistää lapsille suunnatun esitystoiminnan saavutettavuutta sekä paikata poikkeustilan jättämää aitojen kohtaamisten puutostilaa. Lisäksi hankkeessa testataan esittävän taiteen yhteistä koulukiertuemallia. Esitykset painotetaan alueille, joilla kulttuuritarjontaa on vähän

Lisätietoja:

Noora Herranen
Toiminnanjohtaja
Konserttikeskus ry
p. 050 4636 782

Johanna Mäkelä
Kotimaan asioiden päällikkö
Sirkuksen tiedotuskeskus
p. 050 4643 203

Sanna Rekola
Toiminnanjohtaja
Tanssin tiedotuskeskus
p. 050 4136 123

Kaisa Paavolainen
Toiminnanjohtaja
Teatterikeskus ry
040 7313 655