Cirko: Taiteellisen ajattelun jäljillä

  • Satamiljoonaa prosenttia: yökävely (Kuva: Sofi Häkkinen)

Residenssissä toukokuussa

Toukokuun alussa Cirkon residenssissä jatkavat työskentelyään Tuomas Vuorinen Solmussa ja Recover Laboratory Maneesissa. Kuukausi Solmussa jatkuu Vesa Purokurun residensillä. 

Cirkon kevään kausiohjelmisto päättyy Recover Laboratoryn  Satamiljoonaa prosenttia: yökävelyllä

Cirkon esitystoiminta käynnistyy jälleen, ja päättyy, Recover Laboratoryn kävelyteoksella Satamiljoonaa prosenttia: yökävely, joka kuljettaa katsojaa keskellä Suomen kauneinta suvea, pitkin Suvilahden betoniviidakkoa. Pandemiaturvallinen teos käsittelee huomion antamista kesäyössä. Yökävely on Cirkon ja Recover Laboratoryn panos yöllisen Helsingin elävöittämiseksi ja alkusoitto teossarjalle, joka huipentuu kesällä 2022 ensi-iltansa saavaan näyttämöteokseen Satamiljoonaa prosenttia, joka on äärimmilteen viety kilpailu huomiosta esiintymislavalla. 

Convolvulus kirja luettavissa kokonaisuudessaan

Convolvulus muodostuu Cirko – Uuden sirkuksen keskuksen ja Taideyliopiston Avoimen kampuksen toteuttamassa ja Koneen säätiön rahoittamassa Taiteellisen Ajattelun Akatemia (TAA) -opintokokonaisuudessa vuosina 2018–2020 opiskelleiden taiteilijoiden ajatuksista taiteellisesta ajattelusta.

Kirjan nimi viittaa kierteisyyteen ja toisteisuuteen, kehän kiertämiseen sekä kierrot-kasvisukuun (Convolvulus), johon kuuluu useita koristekasvilajeja. Kirjoittajien ajatukset kasvavat kokeellisesta ja kokemuksellisesta työtavasta, joka versoo pysähtyneisyyden ja outouden tilasta. Yhdistäen ajatuksia teatterista, tanssista, nykysirkuksesta ja musiikista Convolvulus kasvaa, kiertyy, punoutuu ja köynnöstää kuin rikkaruohoksi rönsyilevä koristekasvi.

Kirjan pääset lukemaan pdf-muodossa täältä. (siirryt toiselle sivustolle)