Agit-Cirkille Sirkuksen mainetekopalkinto!

Suomen tanssi- ja sirkustaiteilijat ry on myöntänyt Agit-Cirkille Sirkuksen mainetekopalkinnon 2021.  

Palkinnon perusteluissa STST ry tuo esille Agit-Cirkin toiminnan on kattavuuden paitsi maantieteellisesti mutta myös kohderyhmiensä iän, etnisen taustan ja kulttuuriaktiivisuuden puolesta.  

Agit-Cirkin käynnistämistä esityksistä ja projekteista tunnetuimpia ovat Hiljaisuus–festivaali Kittilässä sekä tiettävästi maailman ensimmäinen volymetrisesti tallennettu virtuaaliesitys Nuanc3d vuonna 2017. Koronavuonna 2020 ryhmä tuotti Unum-teossarjan 360-asteisella vr-tekniikalla. Sirkuksen mainetekopalkinto 2021 annetaan Agit-Cirkille ennakkoluulottomasta ja uutta luovasta otteestaan esitysten tekemiseen koko 15 vuoden toimintansa aikana, myös haastavana koronavuonna.” 

Agit-Cirkin jäsenet kiittävät kunniasta ja lupaavat jatkaa ennakkoluulotonta ja luovaa työtä myös jatkossa!

Jenni Lehtisen ja Sasu Peistolan esitykset Lyydia ja Väkevä nähdään seuraavaksi Lain§uojattomat teatterifestivaaleilla Porissa 20.5 ja 21.5. Teatterifestivaali Lain§uojattomat järjestetään jo 22. kerran ja viime vuoden tapaan poikkeusjärjestelyin. Väkevä ja Lyydia teokset esitetään mahdollisuuksien mukaan elävälle yleisölle paikan päällä, mutta esityksiä on mahdollista seurata myös live-streamin kautta.