Zerojen kevätkuulumisia

  • Zero Gravity Company: Stage of Change
Zero Gravity Companyn vuosi on alkanut uuden yhteistyön merkeissä. Olemme saaneet toimintamme tueksi Pragman Anni Hiekkalan. Hänen työpanoksensa on kevään aikana näkyvimmillään erilaisten hallinnollisten tehtävien muodossa. Jo viime vuonna aloitettu yhdistyksen toimintarakenteiden uudistus on näin ollen hyvässä vauhdissa. Pyrimme mahdollistamaan ryhmän taiteilijoiden taiteelliseen työhön keskittymisen keventämällä työmäärää hallinnollisesta päästä.
 
Uusi tuotantomme Stage of Change on kolmelle ilma-akrobaatille ja kahdeksalle rengastrapetsille koreografioitu nykysirkusesitys. Lavalla rengastrapetsien lomassa ja varassa nähdään Pinja Schönberg, Riikka Pentinsaari ja Maarit Utriainen.
 
Esityksen sanaleikillinen nimi tulee psykologian termistä ja teoriasta ”stages of change”. Teoriassa toiminnan muutos puretaan vaiheisiin ja sen mallinnoksia sovelletaan sekä kuntoutuksessa, tutkimuksessa että esimerkiksi organisaatiomuutoksissa. Aiheena muutosprosessi kiehtoo sillä se alkaa ennen tarvetta, se vaikuttaa ympäristöön, se ei ole lineaarista eikä pysyvää ja kaikki tietävät mitä se on.
 
Jos korona suo esityksen ensi-ilta nähdään vuonna 2022.