Ti 27.4. klo 14–15.30: On the Lookout vol. 4 – Fokuksessa Keski-Eurooppa ja kestävä kiertäminen

Onlinekeskustelu 27.4.: Fokuksessa Keski-Eurooppa ja kestävä kiertäminen. Vieraina Christian Watty (Festival euro-scene Leipzig) & Heleen De Boever (Aurora Nova)

Esittävien taiteiden kansainvälinen toimintakenttä on parhaillaan muutoksen tilassa, sekä koronapandemian että ilmastokriisin vaikutuksesta. On the Lookout on kaikille aiheesta kiinnostuneille tanssin ja sirkuksen taiteilijoille ja -tuottajille suunnattu verkkokeskustelujen sarja. 

Tiistaina 27.4. fokus on Keski-Euroopassa ja kestävässä kiertuetoiminnassa. Puhujavieraat Christian Watty (Festival euro-scene Leipzig) ja Heleen De Boever (Aurora Nova) kertovat ajatuksistaan ja käytännön toimenpiteistään ja suunnitelmistaan. Millä tavalla kansainvälinen kiertäminen saadaan ekologisemmalle pohjalle? Millaisia muutoksia se vaatii ja keneltä? Miltä näyttää kansainvälisyyden tulevaisuus esittävän taiteen festivaalin ja agentuurin näkökulmasta? Miltä esittävien taiteiden lähivuodet näyttävät Keski-Euroopasta käsin?

Tervetuloa keskustelemaan aiheesta, tutustumaan vieraisiin ja kysymään heiltä suoraan polttavimmat kysymyksesi!

Aika: Tiistai 27.4.klo 14–15.30 Suomen aikaa
Paikka: Zoom

Ilmoittaudu 26.4. mennessä tämän linkin kautta: https://forms.gle/LPzUHvruSQFoQiKH8 

Linkki Zoom-tapahtumaan lähetetään kaikille osallistujille 27.4. aamupäivällä.

Keskustelu käydään englanniksi ja sen järjestävät Sirkuksen ja Tanssin tiedotuskeskukset. Vetäjinä toimivat kansainvälisten asioiden päälliköt Katarina Lindholm ja Lotta Nevalainen.

Christian Watty on euro-scene Leipzig -festivaalin johtaja. Ennen tämän nykyteatterin ja tanssin festivaalin johtoon astumista (2021) hän toimi sen taiteellisessa neuvonantajaraadissa vuodesta 2013. Hän on viimeksi toiminut Düsseldorfin Tanzmessen johdossa ja neuvonantajana, sekä myös lukuisten teatterien ja festivaalien parissa Ranskassa ja Saksassa vuodesta 2004. Hän on myös tuottanut tanssin ja nykysirkuksen kiertueita vuodesta 2006. 

https://www.euro-scene.de/v2/ 

Heleen De Boever on työskennellyt berliiniläisessä esittävien taiteiden agentuuri Aurora Novassa vuodesta 2016. Heleen vastaa Aurora Novan edustamien kansainvälisten ryhmien ja taiteilijoiden kansainvälisestä kiertuemyynnistä vastuualueenaan erityisesti Eurooppa ja lisäksi Aasia, Australia sekä Pohjois-Amerikka. Hän vastaa Aurora Novan viime marraskuussa käynnistämästä “Sustainability Lab” -hankkeesta, jossa pyritään löytämään ratkaisuja esittävien taiteiden kestävämpään kansainväliseen kiertuetoimintaan. 

https://www.auroranova.org/

On the Lookout on kesäkuussa 2020 käynnistynyt keskustelusarja kansainvälisen työn muutoksista ja polttavista kysymyksistä, tanssin ja sirkuksen näkökulmasta. Kansainväliset vieraat jakavat ajatuksiaan ja vastaavat kysymyksiin. Seuraava keskustelu järjestetään toukokuussa, jolloin fokuksessa on Pohjois-Amerikka.