Talon täydeltä taidetta Sirkus Faktorilla!

Kevät on tohinaa Sirkus Faktorilla!

Tampereen ja Oriveden toimistojen pöydille kerääntyy kahvikuppeja uusien mahtavien asioiden kehittyessä. Esimerkiksi viime vuonna peruttu Faktorin ensimmäinen festivaali Oijoijoi! ottaa paikkansa Tampereen keskustassa Finlaysonin alueella 3.–5.9.2021! Koronarajoitteet eivät ole suunnitteluja tällä kertaa edes hidastaneet kun luvassa on aivan uudenlaisia nykysirkuskokemuksia!

Festivaali-ilon rinnalla Faktorilla on ehditty riemuita myös Taiteen edistämiskeskuksen erityisavustuksen tarjoamasta mahdollisuudesta aloittaa ensimmäisenä sirkustoimijana HOUSE-TAITEILIJA-toiminta! Ehdimme haaveilla tästä hetken ja nyt jo pääsemme siihen tarttumaan! Sirkus Faktori tulee palkkaamaan sirkusammattilaisen taiteelliseen työhön tämän vuoden lopulla. Haku Sirkus Faktorin House-taiteilijaksi aukeaa vielä keväällä ja tiedotamme siitä Facebook-sivuillamme sekä Sirkuksen Tiedotuskeskuksen uutiskirjeessä.

Sirkus Faktorin studiolla, Oriveden Kampuksella on nähty jo vuoden ensimmäiset residenssitaiteilijat. Studion kalenteri alkaa jo täyttymään mutta hakemuksia maksullisiin residensseihin otetaan vielä vastaan. Tarkemmat tiedot löytyvät Sirkuksen Tiedotuskeskuksen helmikuun uutiskirjeestä.

Julkistamme myös ensimmäisen SOLIDAARISUUS-viikon avoimeen hakuun. Solidaarisuus-viikko tarkoittaa että maksullisen residenssikuukauden varanneilla ryhmillä on mahdollisuus tarjota tila viikoksi toiselle ryhmälle tai taiteilijalle maksutta käyttöön. Viikon aikana majoittuminen on mahdollista Kampuksen alueella, huoneiden viikkovuokra on 70 €:sta (1 hh) ylöspäin.

Solidaarisuus-viikon ajankohta on 7.–13.6. ja sitä voi hakea lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen sähköpostitse osoitteeseen .

Hakemuksesta tulee ilmetä:

  • residenssiä hakeva ryhmä ja residenssiin saapuvien henkilöiden nimet sekä yhteystiedot

  • tarvittavien huoneiden/sänkyjen määrä

  • miksi haet Solidaarisuus-viikkoa

Päätökset tehdään huhtikuun loppuun mennessä ja niistä ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Sirkus Faktorilla pistetään uusi pannullinen porisemaan ja toivotetaan kaikille ihanaa ja aurinkoista kevättä!