Lumo Companyn kevät

  • AER-residenssi.

Maaliskuun alussa Lumo Companyn WireDo nähtiin Kulttuuritalo Valveella Oulussa. Esityksen kuratoi Flow Productions ja sitä esitettiin osana Taidetestaajat-hanketta. Teoksen näki maaliskuun aikana yhteensä 430 taidetestaajaa. Kiitos esitysten mahdollistamisesta kuuluu kaikille yhteistyökumppaneille.

Taidetestaajien lausahduksia esityksestä:
– Se oli hyvällä tavalla outo ja erilainen, itse tykkäsin hirveästi ja alko tekeen mieli harrastaa sirkusta. *****
– Aiheutti sellasen inspiroituimisen sirkustaiteesta ****
– Kokemus oli mielenkiintoinen ja jännitävä. Esiintyjä oli hyvin taitava ja esitys oli myös
esteettisesti miellyttävä. ****
– Kakka *****

Keväällä on myös käynnistynyt Lumo Companyn ja Flow Productionin yhteistuotanto AER, jonka Hanna Moisala ja Pirjo Yli-Maunula luovat yhdessä. Teoksen residenssi on parhaillaan käynnissä Hailuodossa. Sen harjoittelukausi jatkuu suunniteltuun ensi-iltaan asti lokakuulle 2021. Teos yhdistelee tanssia ja sirkusta yhdessä musiikin ja visuaalisen taiteen kanssa. Teoksessa silkkipaperi liikkuu taiteilijoiden liikkeen ja ilmavirtauksen avulla muodostaen jatkuvassa liikkeessä olevan kinesteettisen installaation.