Kysy museolta sirkuksesta!

  • Uuno ja Sylvi Ilvosen aineistoa saatiin Teatterimuseon arkistoon lahjoituksena Markku Aulangon välityksellä. Kuva: Teatterimuseo

Teatterimuseo juhlistaa  17.4.2021 vietettävää Maailman sirkuspäivää avaamalla Kysy museolta -verkkopalvelun koskemaan myös sirkusta.  

”Kysy museolta on yhdeksän suomalaisen museon yhteinen palvelu, jonka kautta voi lähettää kysymyksiä museoiden erikoisaloilta. Teatterimuseo on esittävien taiteiden valtakunnallinen vastuumuseo ja erikoisalaamme on kotimainen ammattimainen teatteri, tanssi, ooppera, sirkus ja esitystaide. Voit kysyä mitä tahansa, me vastaamme. Jos emme suoraan tiedä vastausta, yritämme löytää sen”,  kerrotaan museon tiedotteessa.

Teatterimuseon sivuilla on jo julkaistu kysymys rola-bolasta ja vastaus, jossa tietoa myös museon kokoelmissa olevasta jonglööri ja tasapainoilija Teuvo Juutin esiintymisvälineistöstä sekä vastaus koskien Teatterimuseon sirkusaiheisia näyttelyitä

Teatterimuseo on esittävien taiteiden valtakunnallinen vastuumuseo, jonka tehtävänä on myös sirkustaiteen tallentaminen.  Museo ottaa vastaan aineistolahjoituksia sirkustaiteen instituutioilta ja ryhmiltä, järjestöiltä sekä yksityishenkilöiltä.

Lue lisää aiheesta Teatterimuseon sivuilta.

Jos olet sirkustaiteilija ja mietit omaa taiteellista työtäsi koskevan aineiston säilymistä, tutustu Teatterimuseon ohjeisiin sivulla Säilytysohjeita kentälle