Hurjaruuth täyttää 40 vuotta – huhtikuussa ensi-illassa Hurjaruuthin 80-luvun hittiteos päivitettynä

  • Selma Kauppinen – Pie Kär – Laura Palanne – Marika Peura: Arvaa mitä? Arvaa mitä! Kuva: Riku Virtanen

Huhtikuussa tulee kuluneeksi 40 vuotta Tanssiteatteri Hurjaruuthin perustamisesta. 40-vuotisjuhlan kunniaksi kolme uuden polven tanssitaiteilijaa toteuttaa yhdessä oman versionsa Hurjaruuthin maailmaa kiertäneestä klassikkoesityksestä. Hurjaruuthin kaikkien aikojen esitetyin teos oli 1980–1990-luvuilla yli 300 kertaa esitetty Arvaa mitä!.

Katutanssin ja nykytanssin liikekielistä ammentava uudelleentulkinta Arvaa mitä? Arvaa mitä! saa ensi-iltansa virtuaalisesti Hurjaruuthin 40-vuotissyntymäpäivänä 21.4.2021.

Alkuperäisteoksessa hauskat liike-, kuva- ja sana-arvoitukset sekoittuvat kekseliäiden tanssien lomaan. 2020-luvun teos kutsuu jälleen vuoropuheluun tanssijoiden ja yleisön välillä – arvoitusten, leikin ja haaveilun kautta! Päivitetyn version toteuttavat tanssitaiteilijat Selma Kauppinen, Pie Kär ja Marika Peura sekä muusikko-runoilija Laura Palanne. Mukana työryhmässä ovat myös videotaiteilija Joonas Vohlakari ja dramaturgi Hanna-Kaisa Tiainen. Työryhmälle on annettu vapaat kädet muokata alun perin vuonna 1988 ensi-iltaan tullut Arvaa mitä! nykypäivään.

Alkuperäisessä teoksessa esiintyivät tanssijat Hannele Niiranen, Tuovi Rantanen ja Sanna Tyyri sekä muusikko Kimmo Pohjonen. Koreografia oli Arja Petterssonin ja musiikin sävelsi Heikki Valpola. Alkuperäinen pukusuunnittelu oli Hurjaruuthin pitkäaikaisen pukusuunnittelijan Kirsi Mannisen. Silloinen valosuunnittelija Riku Virtanen on mukana myös uudelleentulkinnassa.

Tanssiteatteri Hurjaruuth on perustettu vuonna 1981. Hurjaruuth on tuottanut yli 130 ensi-iltaa ja se on palkittu mm. Lastenkulttuurin valtionpalkinnolla ja valtakunnallisella Sirkuksen Lumo -palkinnolla. Hurjaruuthin 40-vuotisjuhlaa jatketaan laajemmin syksyllä 2021.

Selma Kauppinen – Pie Kär – Laura Palanne – Marika Peura:
Arvaa mitä? Arvaa mitä!

Ikäsuositus 3+, kesto n. 40 min.

Näytökset virtuaalisesti Zoomissa
ke 21.4. klo 18 Ensi-ilta
la 24.4. klo 18
su 25.4. klo 15
to 29.4. klo 18 kansainvälinen tanssin päivä

Liput ja lisätiedot: www.hurjaruuth.fi