Cirko: Taiteellisen ajattelun jäljillä

Residenssissä huhtikuussa

Cirkon residenssissä riittää taiteen tekemistä myös huhtikuussa. Kuukauden alussa saapui Agit-Cirk Ghost Townin kera. Loppukuusta Solmuun saapuu Tuomas Vuorinen ja Maneesiin puolestaan Recovery Laboratory työstämään teostaan 100 000 000 %

Taiteellisen Ajattelun Akatemian haku on jälleen auki

Taiteellisen Ajattelun Akatemian (TAA) opintokokonaisuus järjestetään jälleen lukuvuonna 2021–2022. Cirko ja Taideyliopiston Avoin kampus järjestävät yhdessä opintokokonaisuuden, johon toivotaan hakijoita erilaisista opintotaustoista esittävän taiteen kentältä. Tähtäimessä on osallistujien kompositionaalisen ja dramaturgisen ajattelun edistäminen keskustelevassa, monitaiteellisessa ja turvallisessa ympäristössä. Lisätietoja ja linkki hakuun Cirkon sivuilla. 

Mitä kaikkea KIERROT-teossarja oli, on ja voisi olla?

TAA:n KIERROT-festivaali järjestettiin tammi-helmikuun vaihteessa. Hankkeesta vastannut dramaturgi-tuottajamme Jarkko summasi esitystuotannon luomisprosessin Cirkon viimeisimpään artikkeliin. KIERROT-festivaalin esitysten tunnelmiin pääsee yhä videoiden ja äänimateriaalien avulla. Lukemaan ja kokemaan lisää pääset artikkelista.

Esseitä ja muuta proosallista tuotantoa taiteellisesta ajattelusta

KIERROT-festivaalin yhteydessä julkaistiin Convolvulus-kirja, jossa rönsyilevät taiteellisen ajattelun versot. Marlon Moilanen pohtii esseessään Ruumiillisen kieleni kutsumisesta monia muita unohtamatta suhdettaan kirjoitettuun kieleen tanssitaiteilijan näkökulmasta. Esseessä Eikö se nyt ole jo valmis sirkustaiteilija Salla Hakanpää syventyy pohtimaan sukupuolta taiteessa. Maria Lindeman ruotii esseessään What Role does Art play? taiteen roolia yhteiskunnassa. Mankelimanifesti vie sinut läpikotaiselle matkalle mankelin olemuksen sisuksiin ja vähän ohikin. Sirkustaiteilija Sasu Peistola ja muusikko-äänisuunnittelija Petteri Rajanti keskustelivat ennen kaikkea aiheesta. Kaikki otteet Convolvulus-kirjasta löydät Cirkon sivujen Ajankohtaista-osiosta.