Cirkon vauhdikas alkuvuosi

Residenssissä helmikuussa

Tammikuun ja helmikuun alun Taiteellisen Ajattelun Akatemian KIERROT-festivaalin ja Circo Aereon in_betweenin viimeisten harjoitusten ja kuvauksien loputtua Cirkon residenssiin saapuu Agit-Cirk valmisteilla olevan teoksensa Kadonnut kanssa. 

Convolvulus-kirjan julkkarit katsottavissa

Convolvulus – Ajatuksia taiteellisesta ajattelusta -kirja koostuu Taiteellisen Ajattelun Akatemiassa (TAA) vuosina 2018–2020 opiskelleiden lähes kolmenkymmenen teatterin, tanssin, sirkuksen ja musiikin ammattilaisen kirjoituksista. Kirjan nimi viittaa kierrot-kasvisuvun (Convolvulus) kautta kierteisyyteen ja toisteisuuteen, kehän kiertämiseen. Convolvulus-sukuun kuuluu useita koristekasvilajeja, mutta osa kasvisuvun lajeista on myös herkästi leviäviä rikkakasveja. Julkaisutilaisuuden tallenne on katsottavissa Cirkon Facebook-sivulla: https://www.facebook.com/180603558632149/videos/413002433109325.

Onni Toivosen haastattelu in_betweenin luomisprosessista

Circo Aereon in_between sai virtuaalisen ensi-iltansa tammikuun 28. päivänä. Uuden teoksen synnyttäminen koronan varjossa toi omat haasteensa, mutta toisaalta luomisen lähtökohdat ovat paljolti samat kuin normaalisti. Haastattelimme sirkustaiteilija Onni Toivosta in_betweenin luomisprosessista ja taiteen tekemisestä pandemian asettamissa raameissa. Lisää pääset lukemaan Cirkon tuoreimmasta artikkelista: https://cirko.fi/haastattelussa-in_betweenin-onni-toivonen/

Uusia kasvoja Cirkolla

Cirkon väki on ollut entistä vahvempi vuoden alusta ja vahvistuu entisestään. Viime talvenakin Cirkossa tuotantoassistenttina piipahtanut Saana Sivonen on jälleen vahvuudessamme aina juhannukseen asti. Viestintäassistenttina on joukoissamme puolestaan aloittanut Sara Kansi, joka vastaa muun muassa Cirkon tulevan Elämyspalvelun koordinoinnista. Uutena siviilipalvelushenkilönä riveissämme nähdään helmikuun 8. päivästä lähtien Tatumi Pääkkönen.