Hae mukaan pitchaamaan Tanssin ja sirkuksen kotimaan näyteikkunaan 19.2.2021 mennessä

Tanssin ja Sirkuksen tiedotuskeskukset järjestävät verkkotapahtumana pitchaustilaisuuden Suomen Teatterit ry:n vuosikokouksen yhteydessä keskiviikkona 21.4.2021 klo 14.15–15.50. Tilaisuus on osa Kohti uusia näyttämöitä -hanketta, jossa edistetään tanssi- ja sirkusteosten kestäviä kiertuemahdollisuuksia Suomessa. 

Nyt pitchaustilaisuuteen etsitään tanssi- ja sirkusteoksia, jotka soveltuvat teatterien näyttämöille kiertue-esityksiksi ja voidaan pystyttää, esittää ja purkaa päivässä. Teos voi olla jo valmis tai valmistua seuraavalle esityskaudelle. Mukaan voivat hakea ryhmät ja taiteilijat, jotka toimivat tai saavat rahoitusta Suomesta. Yksi ryhmä voi esitellä yhden teoksen. Tilaisuuteen mahtuu yhteensä kahdeksan pitchattavaa teosta.

Tilaisuus tapahtuu verkossa. Taiteilijat esittelevät ohjelmistoon valitun teoksensa suomeksi etukäteen valmistamallaan pitchausvideolla ja osallistumalla lyhyeen haastatteluun 21.4.2021 Zoom-ohjelmalla. Tilaisuus on avoin Suomen Teatterit ry:n kokouksen osallistujien lisäksi Suomen Teatterit ry:n jäsenteattereiden muulle henkilökunnalle. 

Ohjelmistoon valittujen teosten esittelytekstit ja kuvat lähetetään Sirkuksen tiedotuskeskukselle 22.3. mennessä ja valmis esittelyvideo 9.4. mennessä. Toimitamme valituille ohjeet videon sisältöön. Pitchausvideon kesto on max. 5 min ja tarvittaessa tekstitämme sen suomeksi. 

Haku on avoinna 19.2.2021 asti. Avaa hakemus tästä linkistä. (Siirryt toiselle sivustolle)  

Ohjelmistovalinnoista ilmoitetaan hakijoille 10.3. mennessä. Ohjelmaan valittaville teoksille maksetaan pitchauskorvaus 80 € /pitchaus. Taiteilija/ ryhmä laskuttaa korvauksen sopimuksen mukaan Tanssin tiedotuskeskukselta tapahtuman jälkeen. Hanke ei tarjoa kiertuetukea. 

Tanssin ja sirkuksen näyteikkuna toteutetaan yhteistyössä Suomen Teatterit ry:n ja Seinäjoen kaupunginteatterin kanssa. Kohti uusia näyttämöitä on Tanssin ja Sirkuksen tiedotuskeskusten järjestämä sarja seminaari- ja verkostoitumistilaisuuksia, joiden tavoitteena on vahvistaa tanssi- ja sirkusesitysten kotimaan vierailumahdollisuuksia.  Hanketta on tukenut Jenny ja Antti Wihurin rahasto. 

Aiempien keskustelutilaisuuksien sisältöihin voit tutustua Sirkuksen tiedotuskeskuksen blogissa.

Lisätietoa: Sirkuksen tiedotuskeskuksen kotimaan asioiden päällikkö Johanna Mäkelä, , 050 464 3203