Aura Company: Uusia esityksiä, keväällä Open Stage ja Radanvarsi-festivaali

  • Ruutu, Raita ja repullinen retkitavaraa ensi-ilta Aura Companylla 13.2.2021. (Kuva: Matias Silmunen)
Aura Companyn vuosi on alkanut työntäyteisesti uusien esitystuotantojen parissa. Sirkustaiteilija Markus Nivala rakentaa ja harjoittelee tulevaa sooloteostaan Mielen kuvia (työnimi). Esitys tulee ensi-iltaan Aura Companylla 17.4.2021. 
 
Näyttelijä Alisa Salonen ja sirkustaiteilija Pekka Laamanen harjoittelevat tulevaa musiikkisirkus-esitystään FlouTila 2.0. (työnimi). Esitys tulee ensi-iltaan loppukeväästä 2021.
 
Lisäksi käynnissä on Aura Companyn ja Kapula Kollektiven yhteistuotannon Sirkus Täällä Tänään -esityksen harjoitukset. Sirkus Täällä Tänään on Kalle Lehdon ja Markus Nivalan koko perheelle suunnattu esitys, joka toteutetaan pieneen tunnelmalliseen sirkustelttaan. Esitystä esitetään vuoden 2021 kesällä.
 
Aura Companyn sirkuskoulun ja teatterituntien kevätlukukausi on 14.01-24.05.2021.
 
Aura Companyn teatteri
Aura Companyn teatterin ensimmäinen esitys vuodelle 2021 on Ruutu, Raita ja repullinen retkitavaraa. Esityksen ensi-ilta on Aura Companylla 13.2.2021. Esityksen toteuttavat sirkustaiteilijat Fanni Silmunen ja Marianne Vaalimaa, Duo Fanni & Marianne.

Ruutu, Raita ja repullinen retkitavaraa

Olipa kerran sisarukset, Ruutu ja Raita. Ruudulla ja Raidalla on tarkat rutiinit, joihin kuuluu viikottaiset räiskäleet raparperimarmeladin kera. Eräänä päivänä marmeladi on kuitenkin loppu, ja ainoa vaihtoehto on lähteä torille.

Aivan tavallinen torstai muuttuu pian suureksi seikkailuksi, josta selviydytään yhteistyön  avulla – onneksi heillä on mukanaan myös repullinen retkitavaraa!

Lämminhenkisessä, lapsille suunnatussa sirkusesityksessä mielikuvitus, leikki ja erilaisuuden hyväksyminen luovat värikkään maailman. Seikkailu sisältää mm. yllättäviä tilanteita ja kohtaamisia, pariakrobatiaa, teatteria ja musiikkia.

Esityksen valmistamista on tukenut Suomen Kulttuurirahasto (Varsinais-Suomen rahasto) sekä TOP-säätiö.   

Esitystä tullaan esittämään myös Varsinais-Suomen lastensuojelun yksiköissä.                                                   

Kesto noin 35 min, ei väliaikaa
Kieli suomi
Suositusikä 3+                                           

Esitykset:
La 13.2. klo 15.00 (Ensi-ilta) ja klo 17.00

Su 14.2. klo 15.00 ja klo 17.00                                                                           

Työryhmä:
Ohjaus Tuulia Lindholm

Esiintyjät ja idea Duo Fanni&Marianne: Fanni Silmunen ja Marianne Vaalimaa
Äänisuunnittelu Markus Kettinen
Valot Paul Damade
Puvustus Saila Jantunen
Tarpeisto Katarina Suviniitty

Open Stage 2.4.2021
Huhtikuussa yhdistys järjestää Piiiiiiiitkäperjantain Open Stage-illan 2.4, joka on avoin kaikille esittävän taiteen tekijöille. Esiintymään Open Stage-iltaan voi ilmoittautua osoitteeseen: .
 
Radanvarsi-festivaali 2021
Vuonna 2019 ensimmäistä kertaa järjestetty Radanvarsi-festivaali järjestetään tänä vuonna 21.-23.5. Festivaali toteutetaan Aura Companyn teatterissa, yhdistyksen toimipaikan pihapiirissä sekä katuohjelman osalta Turun keskustassa ja jokirannassa. Festivaalin suunnittelut ovat hyvässä käynnissä ja ensimmäiset esiintyjät julkistetaan pian! Festivaalille voi tarjota esityksiä tai yksittäisiä numeroita festivaalin ohjelmistoon 28.2.2021 asti. Lisätietoja: