Askel kohti kestävämpää kiertuetoimintaa – ke 17.2. Zoomissa Jere Mönkkönen ja Panu Sirkiä

Keskiviikkona 17.2.2021 klo 9.30-13.00 järjestettävässä zoom-tilaisuudessa kiertuetoiminnan tulevaisuutta pohtivat Cirkon tekninen tuottaja Jere Mönkkönen ja Matalahiiliteatteri-hankkeen kehittäjä, yrittäjä Panu Sirkiä. Tilaisuus on suunnattu teatterin, tanssin ja sirkuksen ammattilaisille.

Millainen on hyvä rider? Mitä muita mahdollisia dokumentteja tarvitaan näyttämöteoksen kiertämisen tueksi? Millainen on ”green rider” ja mitä tarkoittaa ATA carnet? Tilaisuuden avaa Cirkon tekninen tuottaja Jere Mönkkönen, jolla on kokemusta kiertuejärjestelyistä niin tilaajan kuin esittävän taiteen ryhmän näkökulmasta. Mönkkönen käy läpi kiertämiseen liittyviä perusasioita käytännön vinkkeineen. Kuulemme myös, kuinka tekninen tuottaja näkee esittävän taiteen kiertuetoiminnan haasteet ja miten muuttamalla totuttuja toimintamalleja voidaan pyrkiä kohti alan kestävämpää tulevaisuutta.

Kestävyyspohdintaa jatkaa vuorollaan Panu Sirkiä, joka esittelee kesäkuussa 2020 käynnistynyttä Matalahiiliteatteri-hanketta, joka pyrkii tehokkaamman kierrätyksen myötä pienentämään taidealojen hiilijalanjälkeä.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Ilmoittaudu mukaan 14.2.2021 mennessä: https://forms.gle/GHceSTraj3bqv2Lg8

Linkki zoomiin lähetetään ilmoittautuneille viikon 7 alussa.

Tilaisuus on osa syyskuussa 2021 Helsingissä järjestettävän kotimaisen esittävän taiteen showcase Performing HEL:n esittävän taiteen ammattilaisille suunnattujen avoimien koulutustilaisuuksien sarjaa.  Tapahtuma Facebookissa.

Lue lisää: www.performinghel.fi | Lisätiedot: Anni Leino,

Aikataulu

9.30 Perusasiat kuntoon: Millainen on hyvä rider ja mikä ihmeen ATA carnet? (Jere Mönkkönen)

10.30 Aikaa kysymyksille ja keskustelulle sekä lyhyt tauko

11.00 Kestävyysajattelu osaksi kiertuetoimintaa & green rider (Jere Mönkkönen)

11.30 Aikaa kysymyksille ja keskustelulle sekä lyhyt tauko

12.00 Matalahiiliteatteri-hanke (Panu Sirkiä)

n. 13.00 tilaisuus päättyy