Sirkusopiskelijoiden Lupa sooloilla -esitykset tammikuussa Turun AMK:n Köysiteatterissa

  • (Juliste: Matleena Korhonen & Marika Schulze)

Lupa sooloilla -tapahtumassa nähdään sirkuksen opiskelijoiden itse luomia täysin uusia sooloteoksia.  Teosten lähtökohtana ovat olleet kunkin opiskelijan omat sirkuksen ja esittävän taiteen taidot ja tiedot.  Lavalla sooloilemassa nähdään toisen vuosikurssin 10 opiskelijaa. Esiintyjätiimiä täydentää perjantain ja  molemmissa lauantain näytöksissä kaksi monimuotokoulutuksen opiskelijaa.  

Alusta loppuun itse suunnitellut ja toteutetut teokset esitetään Taideakatemian Köysiteatterissa 9.–16.1.2021. Sooloprojekti kuuluu osana sirkusopintoihin ja se antaa opiskelijoille ainutlaatuisen  mahdollisuuden harjoitella esityksen tekoa. Soolojen rakentamiseen sisältyy koreografian ja lavakuvan luominen, puvustus, äänisuunnittelu sekä valaistus. Esityksissä nähdään akrobatiaa ilmassa ja lattiatasossa, esinemanipulaatiota eri välinein sekä taikuutta. Opiskelijat ovat kokeilleet juuri itseä kiinnostavia liikkeitä ja eri elementtien yhdistelyä. Osalle kyseessä on ensimmäinen kerta yksin lavalla oman esityksen kanssa.  Teemoina esityksissä ovat mm. ihmisen ja luonnon välinen suhde, aikuistuminen sekä sopusointu välineen  kanssa. Tunnelma vaihtelee synkän ja keveän välillä. 

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi otamme näytöksiin 30 henkilöä ja liput tulee varata Taideakatemian  ennakkolippukaupasta, osoitteesta taideakatemia.tapahtumiin.fi. Lupa sooloilla on ensi kertaa nähtävissä  myös live streamina valittuina päivinä. Linkki streamiin julkaistaan myöhemmin somekanavillamme. 

Esitykset: 
La 9.1. klo 19.00 ensi-ilta 
Su 10.1. klo 15.00 + live stream 
Ti 12.1. klo 19.00 
Ke 13.1. klo 19.00 
To 14.1. klo 19.00 
Pe 15.1. klo 19.00 + live stream 
La 16.1. klo 19.00 + live stream 

Esityspaikka: 
Taideakatemian köysiteatteri, Linnankatu 56, 20100 Turku 

Liput: 
10€ / 6€ vain ennakkoon 
taideakatemia.tapahtumiin.fi

Kesto n. 2h sisältäen väliajan. 

Lisätietoja tapahtumasta löytyy Turun Taideakatemian sirkusopiskelijat ry:n, eli Sirkus Sorsan somekanavilta 
facebook.com/sirkussorsa, instagram: @sirkussorsa (siirryt toiselle sivustolle)

Yhteydenotot: , puh. +358 50 353 1107