Sirkus Magentan kuulumisia: etäopetus, korona-avustus, uutta tutkimusta ja sosiaalisen sirkuksen korttipakka

  • Sirkuskortit (kuva: Alessia Omeri)

Siirtyminen etäopetukseen loppukaudeksi

Sirkus Magenta siirtyi uusien koronarajoitusten vuoksi loppukaudeksi etäopetukseen. Syyskausi ehdittiin pitää onneksi kuitenkin melkein kokonaan lähiopetuksena ja keväältä oli jo rutiinia etäopetuksen järjestämiseen.

50 000 € erityisavustus koronasta toipumiseen

Iloksemme Helsingin kaupunki myönsi Magentalle 50 000 € erityisavustuksen perustoiminnan turvaamiseen ja sirkustoiminnan kehittämiseen poikkeustilanteessa. Helsingin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaosto jakoi erityisavustuksia taiteen ja kulttuurin toimijoille koronasta toipumiseen. Avustukselle on suuri tarve nyt, kun korona on vaikuttanut harrastajamääriin ja palvelumyyntiin.

Oppimisen taika: vaikuttavuuden arviointia ja sosiaalisen sirkuksen korttipakka

”Opiskelijoiden hyvinvointi lisääntyy. Jännittäminen vähenee ja opiskelijoiden koulupäivään tulee paljon iloa ja huumoria. Syntyy kokemus siitä, että tulee näkyväksi ryhmässä omilla ehdoilla.” 

Haaga-Helia AOKK arvioi sosiaalisen sirkuksen ja valokuvan voimauttavan käytön vaikuttavuutta “Oppimisen taika – Sosiaalinen sirkus työelämätaitojen tukena”-hankkeessa. Arviointi toteutettiin TELMA- ja VALMA-koulutusten (valmentavat koulutukset) opettajien ja ohjaajien kanssa. Tulosten mukaan menetelmät soveltuvat hyvin opiskelijan työelämätaitojen ja yleisten elämisen taitojen kehittämiseen. Oppimisen taikaa ja menestystarinoita (Henna Heinilä & Eija Honkanen 2020) -julkaisuun voi tutustua täällä

Oppimisen taika -hankkeessa on työn alla myös huikea korttipakka, joka sisältää ohjeita sosiaalisen sirkuksen harjoituksiin. Korttipakka julkaistaan sähköisessä muodossa ja se tulee olemaan kaikkien saatavilla hankkeen blogissa, Live Median sivuilla sekä Sirkus Magentan ja Haaga-Helian kanavissa. Pysy siis kuulolla! 

“Oppimisen Taika – Sosiaalinen sirkus työelämätaitojen tukena”- hankkeessa (ESR 2019-2021) toimivat kumppaneina Ammattiopisto Live, Sirkus Magenta ja Haaga-Helia Ammatillinen opettajakorkeakoulu. Hanketta rahoittaa Euroopan Sosiaalirahasto.

Lisätiedot: maija.iltanen@sirkusmagenta.fi