Joulukuussa Piste Kollektiivi summaa vuoden toimintaa ja kalenteroi alkuvuoden!

  • Kevin, Michael ja Sarah, Talvi tour 2020. (Kuva: Annu Nietula)
  • Pahvimaikkeli ja Michael 2020. (Kuva: Annu Nietula)

Incredible Michael Might and his Amazing Magic Show’n talvikiertue koki aikataulu muutoksia kun NouNous-festivaali jouduttiin perumaan. Länsirannikolle suunnittellut esitykset onnistuivat kuitenkin suunnitellusti. Kiertue aloitti Oulun Valvesalista ja jatkoi Kokkolan Iltatähtiteatterin kautta Turun Aura Companylle. Esitys sai kiitosta yleisöltä ja Kalevan kriitikolta! Niinkuin Michael sanoisi “Amazing!”

Tulevana vuonna Piste Kollektiivi osallistuu yhä tiiviimmin jäsentensä taiteellisiin prosesseihin innostavana sparraajana ja mahdollistajana. Vuodesta 2019 lähtien Pisteessä on kehitetty kollektiivista SideBySide-työmenetelmää vastaamaan teosprosessien tuotannollisen tuen tarpeeseen. Yksittäiselle taiteilijalle täysiaikaisen tuottajan palkkaaminen ei ole mahdollista, mutta kollektiivin jäsenet voivat jakaa yhden tuottajan osaamista ja tehostaa siitä saatavaa hyötyä. Lisäksi eri taiteenaloilta ja uran eri vaiheissa olevat taiteilijat jakavat hiljaista tietoa ja osaamistaan ryhmissä, joissa taideproduktiot kehittyvät ja kulkevat rinta rinnan vuoden ajan. Vuonna 2021 SidebySide-työskentelyssä on mukana ainakin neljä uutta Pisteen produktiota ja taiteilijaa.

Vuonna 2021 Kollektiivi tuottaa sirkustaiteen, esitystaiteen, tanssin, mediataiteen ja kuvataiteen teoksia ja esityskiertueita. Ensiesityksiä on yhteensä seitsemän, joista sirkustaidetta edustavat etenkin Henna Kaikulan Only Bones 1.2, Mette Ylikorvan Mona Lisa ja Mika Formusen Hamish. Klovneriaa, akrobatiaa ja fyysistä teatteria sisältävien soolojen lisäksi ohjelmistoon valmistuu uusi lapsille suunnattu sirkusesitys Viima. Sirkustaide on mukana myös monitaiteisissa teoksissa ja tapahtumissa, muun muassa Vaarat-kaupunkitaidekokonaisuudessa ja Tornion kaupungin 400-vuotisjuhlissa. 

Vuosi 2020 on ollut paikoittain tavallista stressaavampi taiteen tekijöille, mutta se on antanut myös aivan uutta keinovalikoimaa ja osoittanut miten muutosvalmiita taiteen tekijät ovat. Toivotamme rauhallista loppuvuotta kollegoille ja yhteistyökumppaneille!