Cirkon joulukuun kuulumiset

Maneesissa ja Solmussa residenssiläisiä joulukuussa

NouNous Festivalin peruunnuttua Uudenmaan koronarajoitusten myötä työstää Kallo Collective teoksiaan Maneesissa ja Solmussa joulukuun ensimmäisenä viikkona. Myöhemmin joulukuussa residenssiin Cirkolle saapuvat Sanja Kososen Cry Me a River, Circo Aereo sekä Inni & Sasu

Cirkon residenssitaiteilijat kaudelle 2021–2022

Cirkon residenssivalinnat kaudelle 2021–2022 on tehty:

Kaaos Kaamos
Minun Lappini -työryhmä: Minun Lappini
Fanni Silmunen ja Saila Jantunen
Viivi Roiha: V++ (työnimi)
Kaaos Company: Principia
Blind Gut Company: Transparent Surfaces
Circo Aereo / Maksim Komaro
Joki_Kervinen_Pathirane
Jemina Sillanpää & Inga Björn: Youth (työnimi) – monitaiteinen näyttämöteos
Ilmatila & La Tribu Performance: Temporary Landscapes
Milla Jarko: Tiikeri
Sivuhenkilöt
Lotta ja Enna Paavilainen
Koomisen taide
Luis Sartori do Vale & André Baumecker: PIMIÖ

Lisätietoja Cirkon residenssistä ja valintakriteereistä löydät osoitteesta cirko.fi/residenssit.

Cirkon ohjelmistosuunnittelusta

Cirkon tuottaja Jarkko Lehmus kirjoitti Cirkon ohjelmistopolitiikasta ja -suunnittelusta Cirkon jäsenistölle mutta miksei myös koko sirkustaiteen kentälle. 

“Kokoamme kausiohjelman kutsuperusteisesti. Erillistä hakua ohjelmistoon ei siis ole, vaan ohjelmistoehdotuksia voi lähettää ympäri vuoden. Suunnittelemme Cirkon ohjelmistoa noin 18 kuukautta etukäteen. Tällä hetkellä teemme tosin jo jonkin verran suunnitelmia vuodelle 2023, koska pandemian vaikutukset ovat siirtäneet vuoden 2020 ohjelmistoa vuosille 2021 ja 2022.”

Lisää ohjelmistosuunnittelun suuntaviivoista: https://cirko.fi/cirkon-ohjelmistosuunnittelusta-jasenistolle/.

Taiteellisen Ajattelun Akatemian työryhmä kertoo esityksestään KIERROT

Koneen Säätiön rahoittama Taiteellisen Ajattelun Akatemian hanke huipentuu esityksiin ensi vuoden alussa. Taiteellisen Ajattelun Akatemian opiskelijoista koostuvan työryhmän teos on saanut nimekseen KIERROT. KIERROISSA toisiinsa kietoutuvat eri taiteenalojen lisäksi kasvun, tauon, toivon ja outouden teemat. Teoksen taustoista ja työstä korona-aikaan voit lukea Cirkon viimeisimmästä artikkelista: https://cirko.fi/kierrot-ronsyaa-tiloihin/    

Cirko jatkaa sparrauspalvelujaan toistaiseksi

Cirkon vakihenkilökunta on päättänyt jatkaa konsultaatio- ja sparrauspalveluitaan sirkustaiteilijoille ja -ryhmille toistaiseksi. Henkilökunnan yhteystiedot löydät osoitteen cirko.fi/yhteystiedot takaa.