Taiken kolmas koronahaku alkaa 30.10. ja päättyy 9.11.

Taike rahoittaa kolmannessa koronahaussaan taiteilijoita ja taidealoilla toimivia toiminimiä. Taike jakaa tukea noin 7 miljoonaa euroa. Hakuaika päättyy 9. marraskuuta kello 16.00.

Rahoituksella turvataan työskentelyn ja ammatinharjoittamisen edellytyksiä. Taike jakaa tukea ammattitaiteilijoille, kirjailijoille ja taidejournalisteille sekä toiminimen taiteelliseen projektiin, jolla työllistetään taiteilija tai taiteilijoita.

Tuki on tarkoitettu hakijan omaan taiteelliseen työskentelyyn, ammattitaidon ylläpitämiseen tai toiminimen taiteelliseen toimintaan työ- tai projektisuunnitelman mukaisesti. 

Taiteilijat voivat hakea apurahaa, jonka suuruus on 4 000 euroa. Se on tarkoitettu kahden kuukauden työskentelyyn. 

Toiminimet voivat hakea valtionavustusta, jonka suuruus on 4 000 tai 8 000 euroa. Suurempi tuki voidaan myöntää, jos projekti työllistää hakijan lisäksi muita henkilöitä. Muut yhteisöt voivat hakea avustuksia opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

Taiken hakuaika alkaa 30.10. ja päättyy 9.11. klo 16.00. Kaikki hakijat saavat kirjallisen tiedon päätöksestä vuoden loppuun mennessä. Tuki tulee käyttää 30.4.2021 mennessä.

Lisätietoja ja hakuohjeet (siirryt toiselle sivustolle)