EU:n liikkuvuusohjelma i-Portunus käynnistyy taas

i-Portunus -ohjelma taiteilijoiden ja kulttuurialan ammattilaisten liikkuvuuden tukemiseen saa jatkoa. Loppuvuoden 2020 ja vuoden 2021 aikana järjestetään viisi uutta hakukierrosta.

Liikkuvuustuen hakijalla on oltava selkeä tavoite, joka voi olla esimerkiksi kansainvälinen yhteistyö tai -tuotanto tai ammatillinen kehittyminen. Lisäksi hakijalla on oltava yhteys hänet vastaanottavaan kulttuurilaitokseen.

Ensimmäinen hakukierros käynnistyy loppuvuodesta 2020. Lisätietoja i-Portunuksen hakuaikataluista julkaistaan syksyn kuluessa ohjelman verkkosivuilla osoitteessa https://www.i-portunus.eu/.

i-Portunus on ensimmäinen EU:n taiteen ja kulttuurin liikkuvuustukiohjelma. Ohjelman ensimmäinen pilottivaihe toteutettiin vuonna 2019, jolloin kolmella hakukierroksella jaettiin liikkuvuustukea yli 600 000 euroa yhteensä 337 taiteilijalle, työryhmälle tai kulttuurialan ammattilaiselle.

Liikkuvuusohjelman tulosten ja kokemusten pohjalta valmistellaan yksilöille suunnattua liikkuvuustukea osaksi vuonna 2021 käynnistyvää uutta Luova Eurooppa -ohjelmaa. I-Portunuksen jatkon toteutuksesta vastaa Goethe‐instituutti kumppaneinaan Institut français ja Izolyatsia

 > Hakuohjeistus ja lisätietoja julkaistaan osoitteessa i-portunus.eu
 > Seuraa i-Portunusta Facebookissa

(Lähde: Opetushallituksen verkkosivu https://www.oph.fi/fi/uutiset/2020/eun-liikkuvuusohjelma-taiteilijoille-kaynnistyy-taas)