Verkkoseminaari 14.11.: Tanssilääketieteen päivä 2020

Dance Health Finland ry (DHF) toimii tanssin ja sirkuksen alojen toimijoiden hyvinvoinnin edistämiseksi Helsingissä. Yhdistys järjestää Tanssilääketieteen päivä 2020 -verkkoseminaarin 14.11.2020 klo 10:30-17:45.

Koulutuspäivän aikana kuullaan mielenkiintoisia puhujia ja tanssilääketieteen aiheita: tutkimustietoa käytäntöön tuovia luentoa liikkuvuusharjoittelusta, moniulotteisesti oppimisesta ja opettamisesta, sekä vammojen ennaltaehkäisystä ja kuntouttamisesta esittävien taiteenalojen kontekstissa. Tilaisuus on suunnattu esiintyville taiteilijoille, tanssin ja sirkuksen opettajille ja opiskelijoille, fysioterapeuteille ja lääkäreille. Seminaarin kielinä ovat suomi ja englanti.

Tanssilääketieteen päivä 2020 toteutetaan verkkotapahtumana. Luennoista teetetään laadukkaat tallenteet, jotka mahdollistavat osallistumisen sinulle sopivimpana ajankohtana. Tallenteet jäävät osallistujien henkilökohtaiseen käyttöön vuoden loppuun saakka.

Saat Sirkuksen Tiedotuskeskuksen kautta alennuksen seminaarilipusta. Alennuskoodilla ”SIRKUS10” saat seminaarin hinnasta 10% alennuksen. Alennuksen voi yhdistää lisäksi DHF:n jäsenetuun, jolloin alennus normaalihinnasta on noin 32%

Ohjelma 14.11.2020

klo 10:30–11:15
Johanna Osmala, fysioterapeutti:  Tanssivammat 
Tanssilääketiede on lähtenyt kehittymään tanssijoiden vammojen diagnosoinnin ja hoitamisen ympärille. Mitä tanssivammoista, niiden esiintyvyydestä, riskitekijöistä ja ennaltaehkäisystä tiedetään tämän hetken tutkimustiedon valossa?

klo 11:15–12:15
Mikko Kirjavainen, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri, Urheilu Mehiläisen ylilääkäri ja alaraajaortopedian vastuulääkäri & Jarmo Ahonen, fysioterapeutti, tietokirjailija, Pilates-kouluttaja: Tanssijan nilkan ja jalkaterän vammat, ennaltaehkäisy ja kuntoutus

”Tanssiliikkeet tapahtuvat suurelta osin jalkojen päällä. Siksi on aina ajankohtaista palata jalan ongelmien ja haasteiden pariin. Tässä pariluennossa tarkastellaan jalkoihin kohdistuvaa kuormitusta, jalan vammoja ja niiden hoitoa lääkärin ja fysioterapeutin näkökulmasta. Sivuamme myös harjoitteluun liittyviä asioita, jotta ymmärretään, että hyvä harjoittelu on parasta ennaltaehkäisyä.”

klo 12:15–12:30 keskustelu
klo 12:30–12:45  tauko
klo 12:45–13:30 + keskustelu, 15 min

Henri Hänninen, LitK, sirkustaiteilija, valmentaja, kouluttaja: Venyttelystä nykypäivään 

”Mistä on lähdetty, mikä on nykytilanne ja miltä tulevaisuus vaikuttaa. Luento käsittelee liikkuvuusharjoittelun taustamekanismeja ja aiheesta tehtyä tiedettä, kumoaa venyttelyyn liittyviä myyttejä ja kertoo, mitä liikelaajuuksien laajentamiseen tähtäävästä harjoittelusta tänä päivänä tiedetään.”

klo 13:45–14:15  tauko
klo 14:15–15:00 + keskustelu, 15 min

Mikko Rinnevuori, KM, rehtori, kirjailija, taiteilija: Vaikeiden taitojen opettaminen ja oppiminen

”Tiesitkö, että tutkimustiedon mukaan vaikeiden liikkeiden monotoninen toistaminen ei tee sinua taitavammaksi? Sen sijaan taitoharjoittelu kannattaa jaksottaa periodisaatioperiaatteiden mukaan.”

klo 15:15-16:00 + keskustelu, 15 min

Clare Guss-West, BHum, MA: Attentional focus in dance

The 20-year body of Attentional Focus research in elite sports is perhaps the most relevant body of performance enhancement knowledge that sports science can bring to dance. A mindful approach that represents a new frontier and brings new effective tools for dance training, rehearsal, performance and rehabilitation. In this practical, interactive session Clare Guss-West leads us through her first-hand experience of dance-centric applications in professional, vocational, private studio and ‘dance for all publics’ settings.

klo 16:15-16:30 tauko
klo 16:30-17:15 + keskustelu, 15 min

Sanna Nordin-Bates, PhD, sport/dance psychologist, researcher: Motivational climates: What they are, and why they matter.

“In this presentation, Sanna will outline the concept of motivational climates from a foundation of contemporary research. As we will see, the climates that we create in dance studios, treatment rooms and schools matter for far more than motivation – indeed, they impact on a range of important outcomes including how dancers feel, think and perform. Against this backdrop, evidence-based suggestions will be given for how healthy motivational climates can be created.”

klo 17:30-17:45 loppusanat

Ilmoittautuminen:
Ilmoittaudu seminaariin verkkolomakkeella viimeistään 31.10.2020: eventos.fi.

Maksu osallistumisesta tapahtuu ilmoittautumisen yhteydessä. Maksu tapahtuu Paytrail-palvelun kautta pankki- tai korttimaksulla. Voit ilmoittaa ja maksaa itsesi lisäksi myös muita henkilöitä samalla lomakkeella.

Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova. Jos olet estynyt saapumasta tilaisuuteen, katso peruutusehdot sivuiltamme (www.dhf.fi). Ilmoittautumalla seminaariin annat luvan henkilötietojesi keräämiseen ja käyttämiseen palveluiden toimittamiseen ja ilmoittautumistasi koskeviin asioihin. Mikäli sinulla on kysyttävää tietosuojastamme, olethan yhteyksissä sähköpostitse osoitteeseen . Jos tapahtuma joudutaan perumaan, ilmoittautuneille palautetaan osallistumismaksut kokonaisuudessaan.

Seminaarin hinta:
● DHF:n jäsenet: 149€
● Ei-jäsenet: 199€
● Opiskelijat: 99€ (vaatii DHF:n jäsenyyden)

-10% alennus lasketaan yllä olevista hinnoista. Alennus ei koske opiskelijahintaa.

Jäsenhinnan saamiseksi voit hakea DHF:n jäsenyyttä täyttämällä jäsenhakemuksen yhdistyksen nettisivuilla (www.dhf.fi). Vuosittainen jäsenmaksu on henkilöjäsenille 10€ ja yhteisöjäsenille 40€. Huomioithan, että jäsenyys on jatkuva.

Linkkejä ja lisätietoja:

●  Ilmoittautuminen: http://e.eventos.fi/forms/dhf/50a57fd7-06df-11eb-a21a-ee6a04371b85
●  Tarkemmat ohjelma- ja puhujatiedot: www.dhf.fi
●  Facebook: https://www.facebook.com/events/3216366291740866/
●  Kysymykset: