Piste Kollektiivi: Loppusyksyyn kuljettavat uusi teatterikonsepti, esitykset, Komediakekri ja tulevaisuusseminaari

  • Kampaaja-videoinstallaatio. (Kuva: Riikka Vuorenmaa)
  • Lokakuun Sipola11-Komediakekrissä mukana myös Hamish – lempeä friikki. (Kuva: Tatu Kantomaa)

Syyskuun aloitti skenografi ja valosuunnittelija Riikka Vuorenmaan Vaarat-kaupunkiteossarjaan kuuluva Kampaaja-videoinstallaatio, joka rakennettiin Korkalovaaran kaupunginosan tyhjään liikehuoneistoon. Teos oli osa Rovaniemi-viikkojen ohjelmistoa. Vierailevat taiteilijat toteuttivat installaatioon varjokäsiä koko Rovaniemi-viikon ajan. Teoksen varjokäsinä toimivat sirkustaiteilija Mette Ylikorva, nukketeatteritaiteilija Jose Salo ja tanssitaiteilija Marjo Selin.

Kampaaja videoinstallaatio. Kuva: Riikka Vuorenmaa

Nykysirkus- ja musiikkiesitys Koipuu oli Wihurin säätiön tukemalla kiertueella syys-lokakuun vaihteessa. Sellotaiteilija Sergio Castrillon ja sirkustaiteilija Mika Formunen esiintyivät Rovaniemellä, Kolarissa ja Sodankylässä lapsille, nuorille ja sirkusharrastajille.

Vuorovaikutteinen teatterikonsepti Välähyksiä valmistuu lokakuussa. Teatteritaiteilija Hanna-Leena Metsävainion ja sirkustaiteilija Annu Nietulan luoma konsepti on taidepohjainen muistelutyökalu, joka koostuu videoklipeistä, vuorovaikutteisesta teatterista ja keskusteluteemoista tehtävineen. Se on digitaalinen keskustelun avauksen väline, puheeksioton menetelmä ja muistelutyökalu etenkin vanhustyöhön.

Incredible Michael Might and his Amazing Magic Show ilahduttaa Rovaniemen kylissä lokakuun lopussa ja marraskuun alussa.  
Lokakuun Sipola 11- Komediakekrissä mukana myös Hamish-lempeä friikki. Kuva: Tatu Kantomaa

Sipola 11 – Komediakekri aloittaa Piste Kollektiivin Sipola 11- ohjelmaillat.

Iltojen ideana on kokoontua taiteen äärelle, tuoda Pisteen usein kiertävät esitykset kotiin Rovaniemelle ja  tarjota yleisölle teemallisia moniesityksellisiä yhden illan tapahtumia. Ensimmäisessä illassa on luvassa useita lyhyitä maistiaisia uusista tulevista klovneriaesityksistä ja iltaa siivittää Incredible Michael Might Magic Shown muusikko Kevin Venom. Lavalla nähdään pitkän linjan esittävän taiteen ammattilaisia.

Marraskuussa on Taiken järjestämä Kohde 35 -tapahtuma, jota Pisteen jäsenetkin ovat olleet mukana suunnittelemassa jo alkuvuodesta. Kohde 35 on taiteilijoille, luovien alojen ammattilaisille sekä kulttuurialan välittäjäportaan ammattilaisille suunnattu tulevaisuusorientoitunut seminaari Rovaniemellä marraskuun alussa. Koko päivän seminaarin keskustelu kohdentuu taiteilijuuden ja luovan työn tulevaisuuksiin: millainen on pohjoisen taiteen kenttä vuonna 2035? Tapahtumassa esiintyy Pisteen sirkustaiteilija Henna Kaikula muusikko Pekka Kumpulaisen kanssa.