Otava-projektin digitaalinen heijastus julkaistaan 10.10. Aleksis Kiven päivänä!

  • Anselmi Kaisanlahti Juhanina. (Kuva: Mikko Pirinen)
  • Eetu Ranta Laurina. (Kuva: Mikko Pirinen)

Hiljaisemman ajanjakson jälkeen julkaisemme nyt myös pidemmän, digitaalisen heijastuksen 10.10.2020 lauantaina, Aleksis Kiven päivän kunniaksi!  Digitaalisen heijastuksen voit löytää tästä osoitteesta: https://youtu.be/DEqGcb6j7rk (Linkki aktivoituu 10.10. klo 12)

Digitaalinen heijastus syntyi osin koronapandemian tuloksena, kun varmuutta live-esiintymisiin ei esittävän taiteen toimijoille ollut. Työryhmä halusi toteuttaa pidemmän heijastusversion Rovaniemen Sirkus Taika-Aika -residenssin pohjalta heinäkuussa 2020 ja video oli siihen sopiva formaatti. Otava-projektin digitaalinen heijastus on esimakua siitä, kuinka maamme 150 vuotta täyttänyt kansallisromaani herää henkiin sirkuksen keinoin. Digitaalinen heijastus on osa Otava-projektin pienteossarjaa, jossa työryhmä tulee toteuttamaan 3-5 lyhyttä sirkustulkintaa Aleksis Kiven Seitsemästä veljeksestä vuoden 2020-2021 aikana. Pääteos tulee olemaan 90-120 minuuttinen lavateos, ja sen kantaesitys on suunnitteilla keväälle 2020.

Digitaalisen heijastuksen on kuvannut ja editoinut Aarni Pahajoki (Saarni Oy). Musiikista vastaa säveltäjä Emilia Takayama, joka on nyt projektin musiikkivastaava myös itse pääteokseen ja pienteoksiin.

Muistathan tykätä videosta Youtubessa, sekä tilata Otava-project kanavan, niin pysyt jatkossa ajan tasalla digitaalisesta materiaalista mitä tulemme julkaisemaan projektin puitteissa! Lisäksi löydät meidät Instagramissa nimellä: @otavaproject tai tämän linkin kautta: https://www.instagram.com/otavaproject/ Instagramissa julkaisemme yksittäisiä kuvia ja klippejä Otava-projektin tiimoilta.

Voit seurata meitä myös Facebookissa: https://www.facebook.com/circusprojectotava/

Muita Otava-kuulumisia

Otava-projektia on tukenut tähän mennessä Taiteen edistämiskeskus. Otava-projekti on saanut myös vastikään myönteisen apurahapäätöksen Jenny ja Antti Wihurin säätiöltä projektin toteuttamisen tueksi vuodelle 2021. Haluamme koko projektin työryhmällä kiittää TAIKE:n lisäksi Wihurin rahastoa luottamuksesta ja uskomisesta projektiimme ja visioomme. Kiitämme myös Anna Heinästä Saarni Sirkus Oy:sta Otava-projektin uudesta hienosta logosta.

Tällä hetkellä suunnittelemme tulevaa vuotta 2021, sekä residenssiä Lahteen joulukuulle 2020. Olemme myös luomassa sosiaalisen median sisältöä joulukuulle. Joten muista käydä seuraamassa meitä Instagramissa. Mikäli et ole vielä nähnyt Otava-projektin traileria, se on nähtävissä osoitteessa: https://youtu.be/dpdVWqkhOxo

Otava-projektin työryhmä on avoin yhteistyöehdotuksille residenssien, yhteistyön, esitysten ja muiden mielenkiintoisten ideoiden puitteissa! Käy seuraamassa meitä Facebookissa ja Instagramissa, joista löydät lisää tietoa projektista, sekä voit olla meihin yhteyksissä sähköpostitse:  

Lämpimin sirkusterveisin,
Otava-projekti työryhmä