Ilona Jäntin teos Sarana sai lastenteatterin ITU-palkinnon vuodelle 2021, Pikku-ITU Ramona Reinvallille

Lastenteatterin ideahautomo valitsi vuoden 2021 ITU-esityksen 18.9.2020 Hämeenlinnan Miniteatterin Verstas-näyttämöllä. Katselmukseen lähetetyistä 40 hakemuksesta esiraati valitsi katselmuspäivänä esitettäviksi kahdeksan teosta. 

ITU-tuotantotuen saajaksi valittiin Ilmatila-ryhmän Ilona Jäntin sooloteos Sarana. Raati luonnehti teosta sanoilla ”Esityksessä arkinen asia eli ovi on tuotu esille taianomaisesti. Esiintyjän liike on kiinnostavaa, tarkasti artikuloitua, erittäin taitavaa ja esityspaikka on innovatiivinen. Pienelle joukolle suunnattu esitys voidaan esittää päiväkodeissa, sairaaloissa, kouluissa tai kodeissa”

Pikku-ITU myönnettiin tänä vuonna Ramona Reinvallin teokselle Öttiäiset. Raadin mukaan tulossa on mainio ja kekseliäs yhdistelmä sirkusta ja pseudodokumenttiä. 

ITU-esitykselle myönnetään tuotantotukea 8000€ ja Pikku-Idulle 3000€. Lisäksi näyttämön järjestävät lastenkulttuurikeskukset ostavat valmista ITU-esitystä yhteensä vähintään kymmenen esitystä ja Pikku-Itua neljä esitystä. 

ITU-raadissa istuivat tänä vuonna Tanssiteatteri Hurjaruuthin johtaja Liisa Risu, Miniteatterin toiminnanjohtaja Suvi Seppälä sekä näyttelijä-ohjaaja Väinö Weckström.

ITUjen näyttämön järjestävät vuosittain Päijät-Hämeen lastenkulttuurikeskus Efekti, Helsingin Annantalo, Vantaan Lastenkulttuurikeskus Pessi, Turun Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto, Hämeenlinnan Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX ja Espoon Lasten kulttuurikeskus Pikku-Aurora.

Lastenteatterikatselmukseen voi hakea esitysidealla, tekstikatkelmalla, kohtauksella tai demolla uudesta, pienille lapsille suunnatusta näyttämöteoksesta. Esityksen muotokieli on vapaa. Se voi edustaa nukketeatteria, sirkusta, musiikki- ja tanssiteatteria, puheteatteria tai performanssitaidetta. Seuraava haku aukeaa keväällä 2021.

Lisätiedot:
Riikka-Leena Puistola
kulttuurituottaja
p. 040 8696326