Haku avoinna Tampereen Työväen Teatterin residenssiin kesäkaudelle 2021 ja 2022

  • Tampereen Työväen Teatteri. Kuva Kari Sunnari.

Haku Tampereen Työväen Teatterin residenssiin kesäkaudelle 2021 ja 2022 on alkanut. Residenssitoimintaan voivat hakea freelancerit, vakiintuneet ja uudet vapaat ryhmät sekä näytelmäkirjailijat. Residenssitoiminnalla vastataan freelancereiden ja vapaiden ryhmien harjoitus- ja esitystilatarpeeseen. Lisäksi TTT antaa residenssiin valittujen käyttöön teatterin henkilöstöresursseja ja vastaa markkinoinnista. Tavoitteena on kehittää kotimaista teatteritaidetta, luoda uusia yhteistyötapoja ja edistää kotimaista näytelmäkirjallisuutta. Hanke on aluksi kansallinen ja tulevaisuudessa myös kansainvälinen. Hakuaikaa on 30.11.2020 asti.

Teatteria kiinnostaa erityisesti uudenlaiset ilmaisulliset ulottuvuudet, esityksen potentiaali kansainvälisessä kiertuetoiminnassa sekä taiteellinen kunnianhimo. Hankkeen käynnistämiseen on myönnetty 100 000 euroa Business Finlandin tukea. 

Tavoitteena on luoda residenssitoiminnasta kiinteä osa Tampereen Työväen Teatterin toimintaa. ”Työllistämme parhaillaankin noin sata freelanceria teatterin omissa tuotannoissa. Kannamme huolta koko alan selviytymisestä tänä aikana. Samalla haluamme olla mukana tukemassa sitä, että uudet tuotannot ja uudet tavat tehdä teatteria pääsevät suuren yleisön nähtäväksi”, toteaa teatterinjohtaja Otso Kautto.

Residenssien harjoitustoiminta ajoittuu kesäkausille, jolloin teatterilla ei ole omaa toimintaa. Esitykset sijoittuvat normaalin esityskauden ohjelmistoon. Residenssihankkeessa syntyneet uudet teokset siirtyvät tekijöiden hallintaan, ja niitä voidaan esittää myös muualla Suomessa ja tulevaisuudessa myös kansainvälisillä näyttämöillä.

Hanke on alkanut jo tänä syksynä ja jo nyt TTT:ssä on nähty korkeatasoista kotimaista esitystaidetta, jota on jo esitetty kansainvälisilläkin näyttämöillä. Ensimmäinen residenssiesitys oli Life as we know it ja keväällä 2021 on vuorossa esitystaideryhmä Oblivian esitys Verdrängen verdrängen verdrängen. Keväällä 2021 nähdään myös Kiasman ja Esitystaiteen seuran kanssa tuotettu Kuunteleminen.

Residenssihaku päättyy 30.11.2020 ja päätökset julkistetaan 4.1.2021.

Katso hakuohjeet Tampereen Työväen Teatterin sivuilta. (siirryt toiselle sivustolle)