Company Afterclapin ensiteos Red Hot Condition sai ensi-iltansa kesällä 2020

Red Hot Condition on Company Afterclapin ensiteos, joka sai ensi-iltansa kesällä 2020 Pusulassa. Vallitsevista rajoituksista huolimatta, ryhmän korona-kesästä tulikin mukavan kiireinen uuden teoksen ulkoilmakiertueen myötä.

Company Afterclap on sirkusartisti Nelli Kujansivun ja Aaron Hakalan syksyllä 2019 perustettu nykysirkusryhmä. Tukholman Dans och Cirkushögskolanissa vuonna 2013 tavanneet Nelli ja Aaron päättivät vuosien erillään työskentelyn jälkeen yhdistää voimansa uuden projektin merkeissä.

Red Hot Condition on energinen lycralla ja huumorilla maustettu esitys, joka käsittelee nykypäivän fitnessboomia ja yhteiskuntamme ulkonäköpaineita nykysirkuksen ja fyysisen komedian keinoin 80-luvun kirkkaiden värien loisteessa.

Teoksen ohjauksellisesta tuesta vastaavat alamme konkarit Mirja Jauhiainen ja Jenni Kallo. Lavalla nähdään ryhmän perustajajäsenet Nelli Kujansivu ja Aaron Hakala. 30 minuutin teos soveltuu sekä ulko- että sisätiloihin.

Teoksen tuotantoaikataulu laitettiin maaliskuussa korona-viruksen aiheuttamien rajoitusten vuoksi uusiksi mahdollistaen paremmat työmahdollisuudet kesälle 2020 vallitsevasta tilanteesta huolimatta. Teoksen residenssit toteutettiin uudella aikataululla Tukholmassa Subtopian, Cirkus Cirkörin ja Burnt Out Punksien tiloissa tammi-kesäkuun aikana 2020. Matkustusrajoituksista johtuen residensseihin fyysisesti paikalle pääsivät Tukholmassa asuvat Nelli, Aaron ja Mirja. Ohjaaja Kallo osallistui residensseihin etäyhteyksien päästä miimaten. Koko työryhmä pääsi paikalle teoksen viimeiseen parin päivän viimeistelevään residenssiin Suomen Pusulassa heinäkuun lopulla.

Teoksen pre-premier oli 1.7. Ruotsin Jönköpingissä ja virallinen ensi-ilta 25.7. Pusulassa. Kesän 2020 aikana esitys kiersi Ruotsissa tehden yhteensä 13 esitystä yhteistyössä JONK! Scenkonstin, Cirkus Cirkörin, Botkyrka kommunin ja Järfällä kommunin kanssa. Kaikki esitykset toteutettiin turvavälit ja rajoitukset huomioonottaen.

Red Hot Condition on syksyn tullen siirtynyt sisätiloihin esiintymään ja suunnittelemaan loppuvuoden ja ensi talven kiertueita. Kesäkuussa 2021 teos palaa ulkolavoille aloittaen kesäkiertueensa neljällä esityksellä Tukholman ytimessä Sergelin torgilla.

Työryhmä
Idea ja toteutus: Aaron Hakala & Nelli Kujansivu
Ohjauksellinen tuki: Jenni Kallo & Mirja Jauhiainen
Musiikki ja ääni: Aaron Hakala
Puvut: Suvi Lepola ja Nelli Kujansivu
Spiikkaus: Matt Pasquet

Tukijat: Region Stockholm (SE), Taike (FI), Cirkus Cirkör (SE), Subtopia (SE) ja Burnt Out Punks (SE).

Linkki esityksen traileriin: https://youtu.be/aILMBTB25t4

Lisätietoja: www.companyafterclap.com
Yhteydenotot:

Seuraa meitä Instagramissa: @company_afterclap (siirryt toiselle sivustolle)