Teatterimuseo etsii projektituottajaa

Teatterimuseo on Helsingin Kaapelitehtaalla toimiva esittävien taiteiden valtakunnallinen vastuumuseo. Keräämme, tallennamme ja esittelemme kotimaisen teatterin, tanssin, oopperan, sirkuksen ja esitystaiteen historiaa ja nykypäivää. Näyttelyissä, työpajoissa ja tapahtumissa vierailee vuosittain noin 30 000 kävijää. Suunnittelemme parhaillaan pysyvien näyttelyiden uudistamista, ja haluamme tehdä sen yhteistyössä esittävien taiteiden kentän taiteilijoiden ja yhteisöiden kanssa. Nyt olemme käynnistämässä osallistavaa ja yhteisöllistä näyttelyiden sisällöntuotannon hanketta.

Etsimme puolipäiväistä, määräaikaista PROJEKTITUOTTAJAA käynnistämään ja koordinoimaan Teatterimuseon ja esittävien taiteiden kentän välistä yhteistyötä.

Hankkeessa kehitetään yhteisöllistä toimintatapaa, jossa esittävien taiteiden kenttä osallistuu näyttelyiden sisällöntuotantoon yhdessä museon asiantuntijoiden kanssa. Ottamalla taidekentän mukaan näyttelytuotantoprosessiin haluamme tuottaa esittävien taiteiden monimuotoisuutta kuvastavan ja aidosti moniäänisen näyttelyn. Taiteilijat, yhteisöt ja muut toimijat pääsevät kirjoittamaan oman taiteensa tarinaa ja vaikuttamaan siihen, mitä ja miten taiteesta kerrotaan yleisölle.

Nyt haettava projektituottaja koordinoi osallistamishanketta, toimii museon ja taidekentän välisenä yhteyshenkilönä, kehittää toimintamuotoja yhdessä museon henkilökunnan kanssa, ideoi, tiedottaa ja raportoi hankkeen etenemisestä. Tuottaja rakentaa ja ylläpitää yhteistyöverkostoa ja neuvoo ja ohjaa kenttää aineistojen tuottamisessa. Viestintä on keskeisessä roolissa motivaation herättämisessä ja ylläpitämisessä.

Toivomme valittavalta henkilöltä verkostoitumiskykyjä, projektinhallintaosaamista, kokemusta osallistavista toimintamuodoista tai hankkeista sekä idearikasta, avointa ja vastuullista otetta työhön. Eduksi ovat esittävien taiteiden tuntemus, viestintätaidot ja itsenäinen työote.

Työtehtävään liittyvät lisätiedot tiedottaja Ilona Kemppainen, 040 1922 304 (ma 21.9. klo 12–14, ke 23.9. klo 12–14 ja to 24.9. klo 12–14),

Työsuhteeseen ja palkkaan liittyvät lisätiedot museonjohtaja Raija-Liisa Seilo, 040 1922 301 (ti 22.9. klo 12–14 ja to 24.9. klo 12–14),

Työn kesto 13 kk alkaen 1.11.2020 (tai sopimuksen mukaan), 50 % työaika (17,5 h/vko)

Noudatamme yksityisten museoiden työehtosopimusta. Palkka perustuu vaatimusluokkaan 2.

Työ tapahtuu Teatterimuseon toimipisteissä (Kuortaneenkatu 3, 00520 Helsinki tai Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1, 00180 Helsinki), osittainen etätyö on mahdollista. Työ saattaa sisältää matkustamista.

Hakuaika päättyy 30.9. Vapaamuotoiset hakemukset ja CV:t toimitetaan sähköpostitse osoitteeseen .

Haastattelut järjestetään viikolla 41 ja 42.