Kohti uusia näyttämöitä – webinaari ja työpaja II 5.–6.10.2020

Sirkuksen ja Tanssin tiedotuskeskusten Kohti uusia näyttämöitä -keskustelujen sarja jatkuu! Tällä kertaa aiheena ovat laatu ja vertaispalaute.

Maanantaina 5.10. klo 10–12 puhutaan Tampereen Työväen Teatterin ja esitystaideryhmä Oblivian kanssa laadusta. Mitä laatu merkitsee vapaan kentän ryhmän ja VOS-teatterin välisessä yhteistyössä? Miten rakentuu laadukas yhteistyö? Miten laatu määritellään ja kuka sitä määrittelee? Mitä laatu merkitsee yhteistyön eri osapuolille? Puheenvuorot aiheesta pitävät TTT:n johtaja Otso Kautto, tuottaja Heidi Kollanus ja tiedottaja Sari Andersson sekä Oblivian toiminnanjohtaja Jenny Nordlund.

Keskustelun jälkeen klo 11.30–12.00 Tampereen Työväen Teatteri esittelee residenssiohjelmansa, joka tarjoaa työmahdollisuuksia freelancereille ja esittävän taiteen pienryhmille. https://ttt-teatteri.fi/uusi-residenssihanke-tarjoaa-tyomahdollisuuksia-freelancereille-ja-teatteriryhmille-haku-aukeaa-syksylla-2020/ (siirryt toiselle sivustolle). 

Tiistaina 6.10. klo 10–14.00  (huom. aika muuttunut) koreografi Sonja Jokiniemen vetämässä verkkotyöpajassa tutustuaan DAS Theatre -vertaispalautemetodiin.

Esittävien taiteiden maisterin koulutusohjelmassa DAS Theatressa (ent. DasArts) Amsterdamissa on kehitetty strukturoitu palautemetodi, jonka avulla taiteilijat voivat jakaa eri vaiheissa olevia prosesseja kollegoiden kanssa. Metodin tarkoitus on mahdollistaa mielekkään ja hyödyllisen palautteen antaminen ja saaminen.

Työpaja on avoin kaikille tanssin ja sirkuksen parissa työskenteleville ammattilaisille. Osallistuminen edellyttää ennakkotehtävän suorittamista (60 min video). Työpaja sisältää mm. osallistujien omat esittelyt, metodiin tutustumisen sekä kahdenkeskisiä tehtäviä. Tarkempi aikataulu, ohjelma sekä ennakkotehtävä lähetetään osallistujille viimeistään keskiviikkona 30.9. Työpajaan mahtuu 15 osallistujaa ilmottautumisjärjestyksessä. (EDIT 30.9.): Työpaja on täynnä. Voit ilmoittautua jonoon. Otamme yhteyttä, jos paikka vapautuu. 

***

Osallistuminen webinaariin ja työpajaan edellyttää ennakkoilmoittautumista. Voit halutessasi osallistua vaikka vain toiseen. Zoom-linkki webinaariin lähetetään osallistujille perjantaina 2.10.
Ilmoittautudu täällä: https://forms.gle/qJfZVZhT9yn68R6R7


Kohti uusia näyttämöitä on Sirkuksen ja Tanssin tiedotuskeskusten järjestämä sarja seminaari- ja verkostoitumistilaisuuksia, joiden tavoitteena on vahvistaa tanssi- ja sirkusesitysten kotimaan vierailumahdollisuuksia. Tilaisuudet ovat avoimia sirkus- ja tanssiammattilaisten lisäksi kaikille teattereiden, festivaalien ja kulttuuritalojen vierailuesityksistä, tuotannosta ja markkinoinnista vastaaville.

Kohti uusia näyttämöitä koostuu kolmesta eri sisältöisestä seminaarista ja kahdesta pitchaustilaisuudesta, jotka järjestetään koronatilanteen mukaan joko webinaareina tai eri puolilla Suomea vuosina 2020 ja 2021. Tavoitteena on edistää kestävää vierailutoimintaa tiedon jakamisen ja yhdessä oppimisen keinoin. Seuraava seminaari järjestetään syys-lokakuussa. Hanketta tukee Jenny ja Antti Wihurin Säätiö.