Ke 16.9. klo 14–15.30: On the Lookout vol. 2 – Fokuksessa Iso-Britannia

Onlinekeskustelu 16.9.: Fokuksessa Iso-Britannia – miten kansainvälistä toimintaa suunnitellaan lähivuosille? Vieraina Helen Lannaghan (London International Mime Festival) & Eddie Nixon (The Place).

Esittävien taiteiden kansainvälinen toimintakenttä on parhaillaan muutoksen tilassa, sekä koronapandemian että ilmastokriisin vaikutuksesta. On the Lookout on kaikille aiheesta kiinnostuneille tanssin ja sirkuksen taiteilijoille ja -tuottajille suunnattu verkkokeskustelujen sarja.

Keskiviikkona 16.9. fokuksessa on Iso-Britannia. Puhujavieraat Helen Lannaghan (London International Mime Festival) ja Eddie Nixon (The Place) kertovat ajatuksistaan koronakriisin keskellä ja nurkan takana lymyävän Brexitin uhatessa kansainvälistä toimintaa. Millaista toimintaa suunnitellaan tuleville vuosille ja millä reunaehdoilla? Miten taiteilijoiden ja presenttereiden välinen yhteys pidetään elossa? Miltä näyttää tulevaisuus kansainvälisen yhteistyön näkökulmasta?

Tervetuloa keskustelemaan aiheesta, tutustumaan vieraisiin ja kysymään heiltä suoraan polttavimmat kysymyksesi!

Aika: Keskiviikko 16.9. klo 14-15.30
Paikka: Zoom

Ilmoittautumiset 14.9. mennessä. Linkki tapahtumaan lähetetään ilmoittautuneille.

Keskustelu käydään englanniksi ja sen järjestävät Sirkuksen ja Tanssin tiedotuskeskukset. Vetäjinä toimivat kansainvälisten asioiden päälliköt Katarina Lindholm ja Lotta Nevalainen.

Tapahtuma Facebookissa (siirryt toiselle sivustolle)

Helen Lannaghan on klovneriaa, visuaalista- ja esineteatteria, sirkusta ja esitystaidetta ohjelmistossaan esittelevän kansainvälisen LIMF London International Mime festivaalin taiteellinen johtaja.  LIMF  järjestetetään vuosittain tammikuussa ja festivaali levittäytyy Lontoon teattereihin ja esitystiloihin Southbank Centerista Jacksons Lane -teatteriin. Festivaali tekee tiivistä yhteistyötä paikallisten toimijoiden sekä kansainvälisten kumppaneiden kanssa. Helen on toiminut pitkään useissa kansainvälisissä esittävien taiteiden verkostoissa ja hän osallistui myös Performing HEL -tapahtumaan 2019.

https://mimelondon.com/

Eddie Nixon on lontoolaisen The Place -instituution taiteellinen johtaja ja tanssin alan keskeinen vaikuttaja. The Place on yksi Iso-Britannian johtavista tanssin esitys-, tuotanto- ja opetustahoista sekä alan keskeisten verkostojen, Aerowavesin ja EDN European Dancehouse Networkin jäsen. The Place sekä tukee brittiläistä tanssin alan kehitystä, teostuotantoa ja kiertuetoimintaa, että vahvistaa kansainvälisiä yhteyksiä esitysvierailujen, osatuotantojen ja residenssien kautta. Suomessa Eddie on käynyt useita kertoja.

https://www.theplace.org.uk/ 

On the Lookout on kesäkuussa 2020 käynnistynyt keskustelusarja kansainvälisen työn muutoksista ja polttavista kysymyksistä, tanssin ja sirkuksen näkökulmasta. Kansainväliset vieraat jakavat ajatuksiaan ja vastaavat kysymyksiin. Seuraava keskustelu järjestetään marraskuussa ja aihetoivomuksia otetaan vastaan!